"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Ölüm'' hakkında kim ne demiş?

24 Mayıs 2018, Perşembe 01:36

“Kendi cenazem”

Özellikle oturup hayal etmedim, ama bir meditasyon sırasında kendi cenazemi yaşadım. Herkes ağlıyordu… Güzeldi ve çok huzurluydu. Ölümden o zamana kadar çok korkuyordum. 

 

(Model ve sunucu Çağla Şikel “Hiç kendi cenazenizi düşündünüz mü?” sorusunu böyle cevaplamış.)

***

“Ölüm ne zaman gelecek?”

“İster istemez yattığım zaman tek düşündüğüm şey “ölüm,” oluyor. “Geç bile kaldın Adalet, bu ne zaman gelecek” diyorum. “Gelmedi” diyorum. Vallahi durmadan bunu düşünüyorum. Bu o kadar büyük bir bulmaca ki, şu kadarını söyleyebilirim: “Adalet, öleceksen acı çekmeden öl”. Yaşamak iyi, ama acı çekerek yaşamak başka. Yıpranarak ölmek başka.” 

(Yazar Adalet Ağaoğlu, 89 yaşında)

***

“Öleceğini bile bile yaşamak”

“İnsan, öleceğini bile bile nasıl yaşar? Ya çıldırır ya da öleceğini unutur…

(Şair Nazım Hikmet Ran)

***

“Ölüm, yeniden doğuş”

“İnsan ruhunun ölümsüz olduğuna inanıyorum. Ölüm, ölüm değil. O yeniden bir doğuş. Bir tırtıl nasıl bir kozaya dönüşüyorsa, ölümden sonra da bir hayat var ve bu, insanda korku verici şekilde kendini gösteriyor. Telefonun fişini prizden çekmek kadar basit aslında.” 

(Yönetmen ve yazar Andrei Tarkavsky 54 yaşında vefat etti.)

Etiketler: ölüm, tefekkür
Okunma Sayısı: 6801
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı