"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ömer Dinçer'in Habertürk'teki yazılarına son verildi

15 Aralık 2017, Cuma 09:51
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde Başbakanlık Müsteşarlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüten Ömer Dinçer'in, Habertürk'teki yazılarına son verildi.

Yavuz Oğhan, Dinçer’in ayrılık nedenine ilişkin “Dinçer’in son dönemde yazdığı, biraz muhalif yaklaşımlı yazılar nedeniyle AK Parti’nin bundan rahatsız olduğu ve kurumla temasa geçtiği, söz konusu rahatsızlığı Ömer Dinçer’e de gelmesi üzerine Dinçer’in ‘Yazmayayım bu kadar zor durumdaysanız’ diyerek gazeteden ayrıldığı” bilgisini paylaştı.

Yavuz Oğhan, RS FM’de hazırlayıp sunduğu  Bidebunudinle programında konuya ilişkin şunları söyledi:

Ömer Dinçer, Tayyip Erdoğan Başbakanken müsteşarlığını yaptı uzun zaman, devlette yeniden yapılanma üzerine çalıştı. Ardından Milli Eğitim Bakanlığı yaptı; 4+4+4 gibi bir organizasyonun başındaydı. Ardından Çalışma Bakanlığı yaptı. Erdoğan’ın çok yakın çalışma arkadaşı. Habertürk’te eğitimle veya siyasetle ilgili yazılar yazıyordu, haftada bir defa pazartesi günleri. Bu hafta yazısı yayımlanmadı. Biz de merak ettik. Bizim çevreye sorduğumuzda son dönemde yazdığı, biraz muhalif yaklaşımlı yazılar nedeniyle AK Parti’nin bundan rahatsız olduğu ve kurumla temasa geçtiği, kurumun bunu aslında Ömer Dinçer’e hissettirmediği ama Ömer Dinçer’e de bunların geldiği ve Ömer Dinçer’in “Yazmayayım bu kadar zor durumdaysanız” diyerek yazılarına son verildiğini görüyoruz. Çok yakın bir isim bu Ömer Dinçer içeriden dostça bir uyarıda bulunuyor. Ama bu uyarılara bile tahammül edilmediğini görüyoruz.

Etiketler: ömer dinçer
Okunma Sayısı: 1757
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    15.12.2017 10:31:51

    'BİRAZ MUHALİF, olana bunları yapanların yanlış ve haksızlık-hukuksuzluklarına ciddi ciddi muhalefet edenlere ne,neler yaptıkları da yüzün üzerinde basın mensubunun hapiste olmasından belli değilmi. Mesela NUR kardeşimizin röportajından öyle korktular ki 290 GÜN olan DELİLSİZ-BELGESİZ olarak içeride olması nasıl açıklanır. Hele hele TC.adına yetkili ve kudretli mahkemnin BELGE ve DELİL için hala ualaşamadık demesi DÜNYA HUKUK TARİHİNE KARA HARFLERLE GEÇECEK acziyet-beceriksizlik değilde nedir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı