"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Orada gözüm gibi baktım, burada zehrin içine gönderdim"

01 Kasım 2014, Cumartesi 13:57
Henüz bir yaşındayken evlatlık aldıkları İsa Gözbaşı'nın Ermenek'teki kömür ocağında mahsur kalması sonucu Nazmiye ile Ali Gözbaşı çifti, hüzne boğuldu.

Her ikisi de 64 yaşında olan Ali ile Nazmiye Gözbaşı çifti 43 yıl önce hayatını birleştirdi. Çok istemelerine rağmen çiftin bir türlü çocukları olmadı.

Çift, bunun üzerine Nazmiye Gözbaşı'nın yeğeni İsa'yı henüz bir yaşındayken evlatlık olarak aldı. Evlat hasretini dindirdikleri İsa'nın üzerine titreyen çift, oğulları 23 yaşındaki İsa'nın madende mahsur kalmasıyla adeta yıkıldı. Güçlükle ayakta duran Gözbaşı çifti, yaşadıkları acıyı paylaştı.

Öpmeye, koklamaya kıyamazdık

Ali Gözbaşı, İsa'yı evlatlık alıp bugünlere getirdiklerini söyledi. Bir yıldır oğlunun madende çalıştığını ifade eden Gözbaşı, olayı duyduktan sonra şok olduklarını, hemen madene koştuklarını dile getirdi.

Gözbaşı, çaresizce beklediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Oğlum kendi annesi ve babasını da biliyordu ama bizi hiç bırakmadı. Hep bizi anne ve babası bildi. Buradan bir an önce çıkmasını bekliyoruz. Günlerce ağlayıp, sızladık ama elimizden bir şey gelmiyor. Dünyam yıkıldı. Her şeyim oydu. Hep onun için yaşadık. Öpmeye koklamaya kıyamazdık. Henüz evli değildi. Her şeyi hazırdı ama kendisi evlenmek istemedi. Ona hep bir bebek gibi davrandık. O beni ben de onu hiç kırmadım. Tek tokat bile vurmadım. Hiç sorunumuz olmadı."

Yıllarca sakındı ama...

Ayakta durmakta güçlük çeken ve sürekli ağıtlar yakan anne Nazmiye Gözbaşı ise "Oğlum uyuduğunda sobayı yaktıktan sonra kömür zehirler mi, üstü açılır mı diye sürekli yanına gider kontrol ederdim. Orada gözüm gibi baktım burada zehrin içine gönderdim" diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1127
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı