"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ordunun yeri kışladır

27 Temmuz 2016, Çarşamba
TBMM Başkanı Kahraman, hiçbir milletin devletsiz; hiçbir devletin ordusuz olmayacağını belirtti ve “ordunun yeri kışlasıdır” dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Toplantıda 15 Temmuz kanlı darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kahraman, “ordunun yeri kışlasıdır” vurgusunda bulundu. Demokrasinin ve milletin galip geldiğini, darbenin yenildiğini belirten Kahraman, Türkiye’nin bir bütün olduğuna işaret etti.

Türkiye tekrar kaybetmesin

Kahraman, 1960, 1971, 1980’de askerin geldiğini, sonuç alınamadığını, Türkiye’nin çok kayba uğradığını hatırlattı. Bunun tekrar yaşanmaması gerektiğine işaret eden Kahraman, “Hiçbir millet devletsiz; hiçbir devlet ordusuz olmaz ama ordunun yeri kışlasıdır. Dışarıya çıkmayacak. Talihsiz bir vak’a yaşadık. Bir musîbet bin nasihattan evlâdır. Çok dersler çıkarmamız gereken bir hadiseyi yaşadık. Milletimize geçmiş olsun. Burada bir derecelendirme yapıyorlar. Darbe önlendi, hep beraber önlendi “ diye konuştu. 

Yekvücut olmak şart

Meclis’in açılmasında herhangi bir telkin, teklifin olmadığını, kendi iradesiyle açtığını vurgulayan Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eski darbeleri bilen bir kişi olarak, tecrübeli olarak biliyorum, kaptan gemisini terk etmez. Gemi batmaya başlarsa, en önce fareler kaçıyor. Farelik bize yakışmaz. Milletin temsilcisiyiz biz. Açtık, hiçbir parti ayrımı gözetmeksiniz, gerek o akşam sabah saat 11.00’e katan süren toplantımızın devamı, arkasından da olağanüstü toplantımızda yekvücut olundu. Yekvücut olmak bize elzem, şart “ 

AA

Okunma Sayısı: 2455
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı