"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Org. Huduti’nin de yer aldığı 76 sanıklı 15 Temmuz davasında karar

04 Mayıs 2018, Cuma 17:34
Malatya’da, darbe girişimine ilişkin dâvâda dönemin 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etmek’ten 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dâvâda yargılanan 76 sanıktan 19’u ceza alırken, 57 kişi ise beraat etti.

Yakınca Spor Salonu’nda kurulan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen dâvâda dönemin 2’nci Ordu Komutanı Adem Huduti, 2’nci Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun ve 7’nci Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık’ın de aralarında bulunduğu 6’sı general, 24’ü tutuklu, 76 sanıklı dâvânın karar duruşması bugün görüldü. 

Mahkeme heyeti açıkladığı kararda; dâvânın ‘1 numaralı sanığı’ olarak bilinen Orgeneral Huduti’yi ‘darbe teşebbüsüne yardım ettiği’ için 15 yıl hapis cezasıyla çarptırdı.

Mahkeme heyeti ayrıca sanıklardan 14’üne ağırlaştırılmış müebbet, 2’sine müebbet, 3 sanığı da hapis cezası verdi; 57 sanığı da beraat ettirdi.

DHA

Okunma Sayısı: 1982
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı