"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ortak akıl çağrısı

15 Ağustos 2018, Çarşamba
İŞ DÜNYASI: İSTİŞARE KANALLARINI AÇIK TUTMALI VE ORTAK AKILLA ÇALIŞMALIYIZ. AB İLE İLİŞKİLERİMİZİ YENİDEN OLUMLU BİR ÇERÇEVEYE KAVUŞTURMAMIZ GEREKİYOR.

İşbirliğiyle çalışalım

KOBİ’lerin ve 40 bin şirketin çatı örgütü TÜRKONFED: “Türk ekonomisinin sorunlarını ‘ortak akıl’la aşabilmesinin şartlarının oluşturulması için, hükümetimiz ve tüm iş dünyasıyla işbirliği içinde çalışalım.”

Enflasyona yol haritası

TOBB ve TÜSİAD: “Enflasyonu kalıcı olarak düşürmek için güven verici somut bir yol haritası hazırlanmalı, en önemli ekonomik partnerimiz olan AB ile ilişkiler yeniden olumlu çerçeveye kavuşturulmalı.” Türk Amerikan Sanayi ve Ticaret Odası  Başkanı Ali Koçak: “Sorunlar konuşarak çözülmeli.”

***

ORTAK AKIL ÇAĞRISI

TÜSİAD ve TOBB ortak bir açıklama yayınlayarak, güven verici somut bir yol haritası bir an önce hazırlanması ve en önemli ekonomik partner olan Avrupa Birliği ile ilişkiler yeniden olumlu çerçeveye kavuşturulması gerekliliği üzerinde durdu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğince (TÜSİAD), hükümetin açıkladığı ekonomik programın hedefleri ve alınmakta olan tedbirlerin başarısı için iş dünyasının azimle destek olmaya kararlı olduğu belirtildi. TOBB ve TÜSİAD tarafından gerçekleştirilen istişareler sonrası ekonomik gelişmelere ilişkin ortak açıklama yapıldı. Açıklamada, son dönemde karşılaşılan finansal zorlukların milletle dayanışma içinde aşılacağı ifade edildi. Hükümetin açıkladığı ekonomik programın hedefleri ve alınmakta olan tedbirlerin başarısı için iş dünyasının azimle destek olmaya kararlı olduğu vurgulanan açıklamada, Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğu ve bu süreçte reel sektörün üretim ve istihdam kapasitesinin korunmasının son derece büyük önem arz ettiği bildirildi. Açıklamada, Türkiye ekonomisinde gerek küresel gelişmeler gerekse iç dinamikler dolayısıyla hassas bir dönem içinde bulunulduğuna işaret edilerek, bu durumun reel ekonomi üzerinde kalıcı bir etkiye sebep olmaması için gerekli tedbirlerin gecikmeden alınması gerektiği belirtildi. 

Avrupa Birliği ile ilişkiler düzeltilmeli 

Bu süreçte atılması gereken adımlara ilişkin olarak şu ifadelere yer verildi; “Merkez Bankasının dün sabah likidite yönetimi için attığı olumlu adımların yanı sıra kurun istikrara kavuşması için daha sıkı bir para politikasına geçilmeli, sıkı para politikasını destekleyecek tasarruf tedbirlerini içeren maliye politikası en kısa sürede açıklanmalı, enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesi için güven verici somut bir yol haritası bir an önce hazırlanmalı, en önemli ekonomik partner olan Avrupa Birliği ile ilişkiler yeniden olumlu çerçeveye kavuşturulmalı, ABD ve Türkiye mevcut sorunların stratejik ortaklık çerçevesinde diplomasi yoluyla ve ivedilikle çözülmesi için çaba göstermeye devam etmeli. İş dünyası olarak, gerekli önlemlerin uygulanmasıyla ekonomimizin yeniden dengelenerek sürdürülebilir büyüme sürecine sür’atle döneceğine inancımız tamdır.”

İstişare kanalları açık tutulmalı

KOBİ’lerin ve 40,000 şirketin çatı örgütü konumundaki Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Orta Vadeli Program’ın (OVP) açıklanmasından önce, KOBİ eksenli politika önerilerini paylaşmak ve Türkiye ekonomisinin sorunlarını ortak akılla aşabilmek için hükümete ve iş dünyasına çağrıda bulundu. TÜRKONFED’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: ‘KOBİ ve Anadolu iş dünyasının en kapsayıcı çatı örgütü Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu olarak, ülkemizin içinden geçmekte olduğu ekonomik ve politik süreç ile ilgili ortak görüşümüzdür: Hükümetimizin, yaşanan süreçle ilgili serbest piyasa ekonomisi koşulları içinde kalarak, ekonomik ve yapısal reformları devam ettirmek yönündeki karar ve inancına desteğimiz tamdır.

İşbirliği içinde çalışmaya hazırız 

KOBİ’lerin ve 40 bine yakın şirketi temsil eden iş insanlarının üye olduğu bir çatı kuruluş olarak, Türkiye ekonomisinin, sürdürülebilir büyüme, yüksek teknolojiye dayalı katma değerli üretim ve ihracat odaklı yeni bir kalkınma evresi yaratmasını önemsiyoruz. Orta Vadeli Program’ın açıklanmasından önce, KOBİ eksenli politika önerilerimizi paylaşmak ve tartışmak adına istişare kanallarının açık tutulması, ‘ortak akıl’la Türk ekonomisinin mevcut sorunlarını aşabilmesinin şartlarının yaratılması için hükümetimiz ve tüm iş dünyasıyla işbirliği içinde çalışmaya hazırız.’

 

 

Okunma Sayısı: 2160
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı