"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ortak mücadele dönemi başladı

20 Şubat 2017, Pazartesi
Kocaeli Demokrasi Girişimi, KHK ile ihraç edilen Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu’nun katılımıyla anayasa paneli düzenledi.

Panelde konuşan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, “Artık bireysel değil, birlikte mücadele etme zamanı. Sadece bu son yaşananlar dahi referandumda nasıl bir Türkiye ile karşılaşacağımızı bizlere gösteriyor” dedi.

Kocaeli Demokrasi Girişimi tarafından düzenlenen ‘Kocaeli Yeni Anayasayı Tartışıyor’ başlıklı panel Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneğinde (KYÖD) gerçekleşti. Evrensel’de yer alan habere göre, OHAL sürecinde yapılacak anayasa değişikliğinin olumsuzluklarından söz eden Kaboğlu, “Olağanüstü hal, olağanüstü hale neden olan nedenleri ortadan kaldırmak için kullanılmakta. Ancak bu durum anayasal ve uluslararası sözleşmelere bağlı kalmak zorunda. OHAL yeni Anayasa yapılmak için ilan edilmedi. OHAL 15 Temmuz gecesini bize yaşatanlara karşı ilan edildi” dedi.

Anayasa teklifi mevcut anayasadan daha geri

Kazanımların gerisine düşülmemesi gerektiğine değinen Kaboğlu, “Anayasa hak ve özgürlükleri güvence altına alan bir metindir. Toplumun barış içerisinde yaşaması sağlamak için yazılan bir metindir. Cumhuriyet Ortadoğu’ya örnek oldu. Şimdi bunu kaybetmemeliyiz. Bu ilerleme tarihsel bir ilerlemedir. Kazanımlarımız çok önemlidir. Evet diyen arkadaşlara sesleniyorum. İyi de, lütfen bana bu anayasaya göre ileri bir nokta sayın. Bana göre ileri değil geridir. Çağdaş demokrasilerde kazanımların gerisine düşülmez. Bu düzenleme kazanımlarımızın gerisine düşmemize neden olacak” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 6611
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Serdar celik

    20.2.2017 13:40:02

    Sayin prof. Hakli ama turkiye sunu da gormeli.. binlerce insan sayin ibrahim kaboglu gibi sucsuz ve sirf yasal sendika yuzunden ihrac olduk bizleride savunsun sayin prof. 7 aydir perisaniz bebelerine bez alamayan sgk si biten binlerce perisan magdur memur var..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı