"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ortaköy’deki terör saldırısı davasında ara karar belli oldu

16 Aralık 2017, Cumartesi 09:57
Ortaköy'deki terör saldırısını gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da aralarında olduğu 51'i tutuklu 57 sanığın yargılandığı davada ara karar verildi.

Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin öldüğü terör saldırısına ilişkin, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu 51'i tutuklu 57 sanığın yargılandığı davanın ara kararında 44 sanığın tutukluluğunun devamına, 7 sanığın ise adli kontrol tedbiri konularak tahliyesine karar verildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmaya, aralarında Masharipov'un da bulunduğu 4'ü kadın 44 tutuklu sanık ve 6 tutuksuz sanık katıldı. 3 tutuklu kadın sanık da Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Tutuklu ve tutuksuz bütün sanıkların savunmasının alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısı, mütalaasını açıklayarak, 43 sanığın tutukluluğunun devamını, 8 sanığın ise adli kontrol tedbiri konularak tahliyesini talep etti.

Sanık ve müşteki avukatların taleplerinin alındığı duruşmada, mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, delil durumu, kişisel halleri ve suç vasıflarının değişme ihtimali üzerine tutuklu sanıklar C.Ç., M.J., S.B., A.T., M.K., K.K. ve M.M.’nin adli kontrol tedbirleri konularak tahliye edilmesine karar verdi.

Diğer tutuklu 44 sanığın ise tutukluluğunun devamına hükmeden mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın 26, 27, 28, 29 ve 30 Mart olmak üzere 5 gün boyunca güvenlik gerekçesiyle Silivri’de yapılması kararını verdi.

AA

Okunma Sayısı: 1571
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı