"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ortaylı’dan, Almanya'nın Ermeni kararının mimarlarından Özdemir’e sert sözler

06 Haziran 2016, Pazartesi 11:58
Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, katıldığı bir televizyon programında Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Tarihçi, yazar İlber Ortaylı, CNN TÜRK’te yayınlanan Hakan Çelik’in sunduğu “Hafta Sonu” programına konuk oldu. Ortaylı, Almanya’nın 1915 kararı ve Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Milliyet'te yer alan habere göre, Almanya’nın 1915 kararı sürecinde Türk lobisinin yetersiz kaldığı ve hayal kırıklığı oluşturduğunu belirten İlber Ortaylı, Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’in tutumunu “Bu bir kasaba zihniyeti ile gelen entegrasyon sorunu ve yamanmadır” diyerek eleştirdi.

Ortaylı, tasarıya destek veren Türk milletvekilleri için, 'Oraya Türk asıllı milletvekilleri girdi diye oraya bir uzlaşı götürmüyoruz ki. Onlar havaya çalıyorlar. Yani o arkadaşlar, o havaya intibak ederek yani yamanarak geçiniyorlar. Bu bir entegrasyon değildir, bu bir yamanmadır.' dedi.

Son olayda Cem Özdemir'e bakıyorum. Vallahi entegrasan bir şey bu Türk milletinin çabaları. Tarih parlamentoların işi değil dedi Cem Özdemir şimdi kendisi başı çekti Cem Özdemir.

'ORADA TUTUNMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPAR'

'Neden Cem Özdemir bunu yaptı?' sorusuna ise Ortaylı şu şekilde cevap verdi:

Yapar efendim. Kasaba zihniyeti bu. Kasab zihniyeti bunu yapar. Orada tutunmak için yükselmek için her şeyi yapar. Bütün kasabalılar bunu yapmaz, ama bu tipiktir.

Kaç tane milletvekilimiz var. Efendim seviniyoruz 3,5 milyon Türk'ün şu kadar milletvekili var diye. Kaç tane büyükelçileri var, Türk asıllı diye bakmıyoruz. Eyaletlerde ne kadar var onu saymıyoruz. Daha hazini ne kadar Türk profesör var, onu saymıyoruz.

'BU BİR ENTEGRASYON DEĞİL, YAMANMADIR'

Bunlar bir yana bu kadar milletvekilinin baktınız sayılarına. Oraya Türk asıllı milletvekilleri girdi diye oraya bir uzlaşı götürmüyoruz ki. Onlar havaya çalıyorlar. Yani o arkadaşlar, o havaya intibak ederek yani yamanarak geçiniyorlar. Bu bir entegrasyon değildir, bu bir yamanmadır.

Konuyla ilgili diğer haberler:

''Tehcir''deki doğrular - yanlışlar

Alman parlamentosunda 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarının onaylanmasının ardından 'Ermeni Tehciri' yeniden gündeme geldi.

Konuyla ilgili olarak Yeni Asya Tarihçi yazarı M. Latif Salihoğlu'nun ''Tehcir''deki doğrular - yanlışlar başlıklı yazı dizisini istifadenize sunuyoruz:

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/tehcir-deki-dogrular-yanlislar_399212

I. Dünya Savaşı'nda Ermenileri hayran bırakan ahlâk

Bediüzzaman’ın bulunduğu nahiyeye binlerle Ermeni çocuğu toplanmıştı. Molla Said askerlere, “Bunlara ilişmeyiniz!” diye emretti. Daha sonra bu Ermeni çoluk çocuğunu serbest bıraktı…

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/i-dunya-savasi-nda-ermenileri-hayran-birakan-ahlak_399197

Okunma Sayısı: 2773
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    6.6.2016 15:56:07

    Cem Özdemir rüsvet iddialarindan ötürü milletvekilliginden istifa etmek zorunda olan biri, sonra gitti Amerikada lisan ögrendi ve gitti AB parlamentosunda oyalandi halk unutunca tekrar milletvekilligi yapiyor. Ben oyumu asla ona vermem arkadaslarima da tenbih ediyorum bu adam Türk degil bilakis Papa'dan daha katolik bin kere Alman (gerci Almanlar hala onu mecliste bile vatandaslarina söyle diye Türk oldugunu ima edip Alman kabul etmiyorlar. Biz de Türk kabul etmiyoruz. O Arasatta bir yerde...

  • tolstoy

    6.6.2016 14:43:26

    haçlı okullarında haçlı zihniyetiyle okuyan adamdan başka ne beklenir ki, suç onun old kadar bizim üni lerinde, ne yapmışlar bugüne kadar, oradaki çocukların eğitimini düzenlemek için, ya da bu lobiye karşılık tez üretmek için

  • CESUR ADAM

    6.6.2016 12:32:26

    Alt yapısında MARKSİZİM OLAN BİRİDİR

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı