"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi 'Hayme Ana' anıldı

06 Eylül 2015, Pazar 20:21
Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi Hayme Ana için Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyündeki kabri başında bu yıl 734'üncü kez anma töreni düzenlendi.

Tören, Vali Şerif Yılmaz ve diğer protokol mensuplarının Hayme Ana'nın türbesini ziyaret edip, dua okumasıyla başladı. Protokol mensupları duanın ardından, Yörük çadırlarını gezerek halkı selamladı. Şenlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından başladı.

Vali Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, “Bu etkinlikler bize tarihin derinliklerini ve köklerimizi hatırlatıyor. Bu tarih bilinci ve şuuru, kendi kültürümüzü, insanımızı hem daha yakından tanıma hem de gelecek kuşaklara aktarma adına önemli etkinliklerden birisidir. Bu birikimimizi gelecek kuşaklara aktarmakla geleceğimizi sağlam temellere oturmuş olacağız, dünya devleti olma yolunda hızla ilerleyeceğiz. Kuruluştaki o manevi iklim bize kardeşliği, sevgiyi, saygıyı öğreterek bugün ihtiyaç duyduğumuz birlik, beraberlik ve dayanışmamızda yol gösterecek, rehber olacak, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşamasına temel olacaktır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mehter takımı gösterisi, kılıç kalkan ekibi ve Karesi Atlı ve Okçuluk Kulübü ekibi gösteriler sundu. Şenliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunma Sayısı: 4048
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı