"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Osmaniye'de STK'lara operasyon

17 Haziran 2015, Çarşamba 11:42
Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında polis ekiplerince kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı adreslerde arama başlatıldı

Osmaniye’de Sulh Ceza Hakimliği tarafından 11 dernekte arama yapılması emri çıkarıldı. Ancak aramanın hangi gerekçe ile yapıldığı kararda yer almadı. Arama yazısının imzasız olması da dikkat çekti.

Osmaniye’de aralarında eğitim derneklerinin de bulunduğu 11 sivil toplum kuruluşuna bu sabah baskın yapıldı. Söz konusu derneklere gelen polis ekipleri, ellerindeki yazı ile arama yapmaya başladı. Arama kararının imzasız olması yanı sıra kararda aramanın gerekçesinin olmadığı da görüldü. 

Osmaniye Sulh Ceza Hakimi Erhan Emre’nin verdiği arama kararında şu ifadelere yer verildi: "Adı geçen dernekler tarafından tutulması zorunlu olan defterlere ve delil niteliğindeki belgelere bilgisayar, laptop, tablet PC notebook, flash bellek, harddisk, taşınabilir harddisk, CD, DVD ve hafıza kartlarına el konulmasına, el konulan deliller üzerinde kopyalama, imaj alma ve inceleme yapılmasına izin verilmesine karar verildi."

Avukat Gazi Kozanoğlu, büyük bir hukuk skandalı yaşandığını ifade ederek, "Polis, elinde bir bilgisayar çıktısı ile baskın yapmış ve STK’larda arama yapmıştır. Böyle bir baskın için elinde ıslak imzalı belgenin mutlaka bulunması gerekiyor. Üstelik aramanın gerekçesi de yok ortada. Bu tam bir hukuk katliamı. Bununla alakalı itirazlarımızı ve suç duyurularını yapacağız." dedi.

Etiketler: osmaniye, stk, operasyon
Okunma Sayısı: 2797
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı