"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ÖSO güçleri Cerablus'ta: Kent merkezinde kontrol sağlandı

24 Ağustos 2016, Çarşamba 20:33
Fırat Kalkanı harekatında, ÖSO güçleri Cerablus kent merkezinde kontrolü sağladı.

ÖSO, CERABLUS'TA TÜM KURUMLARI ELE GEÇİRDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu sabah Suriye'ye başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatında savaş uçakları ve topçu atışlarıyla belirlenen hedefleri vurup tank birliklerinin girişinin ardından, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri de köyleri ele geçirdikten sora Cerablus'a yürüdü. 

ÖSO askerleri akşam saatlerine kadar Cerablus'taki tüm resmi kurumları ele geçirdi. Cerablus'un boş sokaklarda ilerleyen ve ilçenin yüzde 50'sinden fazla kesiminde tam denetimi sağlayan ÖSO'nun, birkaç saat içinde Cerablus'u tam olarak ele geçirdiğini açıklaması bekleniyor.

EVLERDE PATLAYICI ARANIYOR

Cerablus'a girdiklerinde boş sokaklarla karşılaşan ÖSO askerleri, IŞİD militanlarının ilçeyi terk ederken patlayıcı tuzaklamış olabileceği ihtimaline karşı evleri ve stratejik yerleri tek tek kontrol etmeye başladı. 

Cerablus'un boşaltılmasına karşılık, ilçenin birkaç kilometre doğusundaki Membiç yolu üzerindeki bölgede akşam saatlerine doğru silah sesleri gelmeye başladı. Bu bölgede ÖSO askerleriyle İŞID militanlar arasında çatışmalar olduğu belirtildi.

Keklice Köyü'ne ÖSO bayrağı asıldı

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında ele geçirilen Cerablus'a bağlı Keklice Köyü'ne IŞİD bayrağı indirilerek ÖSO bayrağı asıldı. Bölgedeki kaynakların paylaştığı fotoğraflarda, köyü ele geçiren ÖSO güçlerinin, IŞİD bayrağını indirmesi ve ÖSO bayrağı asması görülüyor.

Fırat Kalkanı harekatında, ÖSO güçleri Cerablus kent merkezinde kontrolü sağladı

Fırat nehrinin doğu yakası PYD’nin kontrolünde

İlçe merkezinin kuzeyinde Türkiye sınırında TSK'nın yığınak yapmış olması ve doğuda Fırat nehrinin doğal engel oluşturması nedeniyle örgüt kuşatma altına girmiş oldu. Fırat nehrinin doğu yakası da PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin kontrolünde.

İlçe merkezine batı yönünden girmeye başlayan ÖSO, bir okul, fırın, su kulesi ile DAEŞ'in komuta merkezi olarak kullandığı bazı noktaları ele geçirdi.

ÖSO unsurlarıyla IŞİD militanları arasındaki çatışmalar devam ederken, örgüt hedefleri sınırdan topçu atışlarıyla ve havadan vuruluyor. Cerablus bölgesine yönelik başlatılan harekatla Türkiye’nin hudut güvenliğinin sağlanması, IŞİD ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek verilmesi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması amaçlanıyor.

AA

Okunma Sayısı: 2933
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı