"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Oya Berberoğlu: Biz yargılanmaktan korkmuyoruz

23 Temmuz 2018, Pazartesi 07:30
MİT TIR’ları davası kapsamında 14 Haziran 2017’den beri tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi (AYM) binaları önünde eylem yapacağını açıkladı.

Sözcü Gazetesi’ne konuşan Oya Berberoğlu, “Yargıdan adil karar çıkmazsa AYM ve Yargıtay önünde eylem yapacağım. AİHM’e kadar gideceğim” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde geçen sene düzenlenen Adalet Yürüyüşü sonrası CHP’den daha fazla ses getirecek eylemler beklediklerini ifade eden Berberoğlu, şunları söyledi; “Enis Berberoğlu, milletvekili değilken, kendisine sorulan soruya, “Evet bu haberdi, ben de olsam bunu gazeteye koyardım” dediği için tutuklandı. Dosyada başka hiçbir delil yok. Fakat delilsiz vaziyette 14 aydır hapishanede tutuyorlar. ‘Kaçma şüphesi’ diyorlar. Bu adam suçlu mu kaçsın? İnşallah, Yargıtay 17. Daire, Anayasayı uygular, hukukun üstünlüğünü gözetir. Yahut da AYM gereğini yapsın ve hukuksuz biçimde tutulan eşimi çıkarsınlar. Tekrar istiyorlarsa Enis’in dokunulmazlığını kaldırsınlar. Biz yargılanmaktan korkmuyoruz. Bir suçumuz yok. Biz hak, adalet, özgürlükçü savaşçısı iyi insanlarız.”

Okunma Sayısı: 904
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı