"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Öyle büyük bir cehalet var ki'

09 Mayıs 2018, Çarşamba 20:32
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, Fransa'da Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkartılması yönünde yayımlanan bildiriye ilişkin, "Siz kendi kitabınıza bakın bakalım, Yahudiler'e yönelik neler var İncil'de?" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Bilgiden Bilince Gençlerle Baş Başa" konulu konferansa katıldı. 

Prof. Dr. Erbaş, din düşmanlarının mezhepleri birbirine kışkırtmaya çalıştığını dile getirerek, bu konuda uyanık olunması gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

"Önce siz kendi kitabınıza bakın bakalım"

"İslamofobi" kavramının sınırını aştığını, giderek "anti-İslam" olmaya başladığını söyleyen Erbaş, Fransa'da Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle bazı ayetlerin çıkarılması" yönünde yayımlanan bildiriye ilişkin şunları kaydetti:

"Fransa'da cumhurbaşkanlığı yapmış Sarkozy isimli kişinin de içinde bulunduğu 300 kişinin imza attığı bildiriyi görmüşsünüzdür. Öyle büyük bir cehalet var ki sanki Kur'an-ı Kerim farklı inançlardan insanları öldürmeyi teşvik ediyormuş gibi bir mesaj var o bildirinin içerisinde. Aslında bir yalan ya da bir yanlış daha var. Fransızca metnine baktım. Orada, '2. Vatikan Konsili'nde alınan karar gereği İncil'lerde yapıldığı gibi..' diyor. Bu da doğru değil. 2. Vatikan Konsili'nden sonra İncil'den herhangi bir bölüm, herhangi bir cümle çıkarıldığı ile ilgili bir bilgi yok.

Yani güya Yahudilere yönelik birtakım hakaretamiz ifadeler İncil'den çıkarılmış. Hristiyanlar bunu nasıl görmedi anlamadım. O 300 kişinin içerisinde Hristiyan var mı bilmiyorum, eğer varsa önce siz kendi kitabınıza bakın bakalım, Yahudilere yönelik neler var İncil'de? Önce bir bakın bakalım ona."

***

Tıklayınız:

Skandala her kesimden tepki yağdı: 'Saçmalık ve sahtekarlık'

Diyanet: Bu hadsizliği şiddetle kınıyoruz!

Bediüzzaman’a göre Yahudi milleti

***

Konuyla benzer içerikler:

Ehl-i kitap hangi durumda ehl-i necat olur?

“Hıristiyan bir arkadaşım bana şunu sordu: “Müslümanlık hak din diyorsunuz. Peki, Musevilik veya Hıristiyanlık da Allah tarafından gönderilen dinlerden değil mi? Kaldı ki Musa’ya ve İsa’ya (a.s) siz de inanıyorsunuz. Bizlerin durumu, size göre ne olacak?”

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/ehl-i-kitap-hangi-durumda-ehl-i-necat-olur_411620

***

"Ey Kitab ehli! Dininizde sınırları aşmayın ve Allah hakkında ancak hakkı söyleyin. Meryem oğlu İsa Mesih, ancak Allah’ın peygamberi, Meryem’e ulaştırdığı (emriyle onda var ettiği) kelimesi ve kendisinden bir ruhtur. Öyleyse Allah’a ve peygamberlerine iman edin, '(Allah) üçtür' demeyin. Kendi iyiliğiniz için buna son verin. Allah, ancak bir tek ilahtır. O, çocuk sahibi olmaktan uzaktır. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey O’nundur. Vekil olarak Allah yeter.'' -Nisa Suresi-

***

Ehl-i kitapla aramızdaki ortak söz nedir?

''Bir Hıristiyan ile görüşüyoruz. Başka Hıristiyanların durumu ne olacak diye soruyor. Risale-i Nur’daki fetret bahsinden de hareketle neler söylenebilir?''

“Gayr-ı müslimler cennete mi, cehenneme mi gider? Bir arkadaşımızın gayr-ı müslim bir arkadaşı var. Nasıl davransın?”  

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/ehl-i-kitapla-aramizdaki-ortak-soz-nedir_369698

Kur'an-ı Hakim'i en güzel şekilde tarif eden tefsir Risale-i Nur'dur

Mu'cizât-ı Kur'âniye Risalesi olan 25. Söz'e Bediüzzaman Hazretleri;

''Elde Kur'ân gibi bir mu'cize-i bâki varken, 
Başka burhan aramak aklıma zâid görünür. 
Elde Kur'ân gibi bir burhan-ı hakikat varken, 
Münkirleri ilzam için gönlüme sıklet mi gelir?''
 şeklindeki veciz ifadelerle başlıyor.

Ve gençliğinde yaşadığı bir hatıra bu noktada oldukça dikkat çekicidir. Şöyle ki; İngiltere'nin Sömürgeler Bakanı Gladstone'un Avam Kamarasında yaptığı konuşmada elinde bir Kur'ân-ı Kerîm'le kürsüye gelerek,“Bu Kur'ân Müslümanların elinde bulunduğu müddetçe, biz onlara hâkim olamayız. Ne yapıp yapıp, bu Kur'ân'ı sukut ettirip ortadan kaldırmalıyız. Yahut da Müslümanları ondan soğutmalıyız” diyordu.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/kur-an-i-hakim-i-en-guzel-sekilde-tarif-eden-tefsir-risale-i-nur-dur_365091

AA

Okunma Sayısı: 57121
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı