"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Özden Örnek'e rekor tazminat

28 Şubat 2016, Pazar 09:25
Balyoz davasında 'darbeye teşebbüs' suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırılan, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği hak ihlali kararı üzerine yapılan yeniden yargılamada beraat eden eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in tutuklu kaldığı bin 223 günün karşılığında Hazine'den 477 bin TL tazminat almasına hükmedildi.

2003 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na gelen, 26 Ağustos 2005'te emekli olan emekli Oramiral örnek, Balyoz davasının görülmeye başlamasının ardından 11 Şubat 2011'de tutuklandı. 21 Eylül 2012'de verilen kararla Örnek, 20 yıl hapse mahkum oldu. AYM'nin beraat kararının ardından 3 yıl 4 ay 8 gün cezaevinde kalan Örnek, haksız ve hukuk aaykırı biçimde tutuklu kaldığını belirterek Hazine'ye dava açtı.

KARAR TEMYİZ EDİLECEK

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz davasının simge isimlerinden eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in 42 aylık haksız tutukluluğu için 477 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Örnek'in avukatı Turgay Sarıakçalı, "42 ay haksız yere tutuklu kalmanın bedeli de bu miktar olmamalı. Bu kararı temyiz edeceğiz" dedi.

DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞTU

Nokta dergisinde 2007 yılında 29 Mart - 4 Nisan arasında yayınlanan sayıda kamuoyuyla paylaşılan Özden Örnek'in kaleme aldığı öne sürülen "Darbe Günlükleri" sayesinde, 2004 yılı içinde "Sarıkız" ve "Ayışığı" kod adı dışında bir de isimsiz üç darbe girişiminin atlatıldığı ortaya çıkmıştı. Günlüklerde hem darbe planları, hem de "darbe için gerekli toplumsal ve sosyal karışıklıkların meydana getirilmesinde medya ve akademik çevrelerin harekete geçirilmesi" amacıyla düşünülen eylem planları yer alıyodur. Günlüklerde ayrıca, Ergenekon Operasyonu kapsamındaki son büyük gözaltı dalgasında polis tarafından gözaltına alınanlardan bazılarının adlarına da rastlanıyordu.

 

Okunma Sayısı: 3951
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet

    28.2.2016 16:31:54

    sahiden kumpas(!) kurulmuştu bu darbeci ve İslam düşmanlarına.Adalet bakanı dün darbeci diye sayıyordu bunları.akdoğana mı adalet bakanına mı inanalım.Kim bu milleti oyuna getirip milletin vergisinden bol kepçe dağıtıyorsa Allah belalarını versin.hepsi köşe oldu.hem darbeci deyin hem ibra edin yetmezmiş birde servet ödeyin

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı