"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Özgecan Aslan davasının her aşamasını izleyeceğiz

13 Haziran 2015, Cumartesi 12:24
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Özgecan Aslan'ın öldürülmesi davasına ilişkin, "Davanın her aşamasını izleyeceğiz. Kamu vicdanını sızlatacak bir sonucun çıkmasına izin vermemeye çalışacağız" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. İslam, bir gazetecinin Özgecan Aslan'ın öldürülmesi davasının başladığını hatırlatması üzerine, bütün kayıplar için Türk milletine başsağlığı dileğinde bulundu. 

Kadına ve toplumsal şiddete karşı sıfır tolerans anlayışıyla çalıştıklarını belirten İslam, "Bu işin kökünü kazıyıncaya kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yolda bize destek olan bütün sivil toplum kuruluşlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, bütün insanlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Şiddetin bir seferberlik meselesi olduğunu vurgulayan Bakan İslam, şunları söyledi:

"Eğer Türkiye'de hep birlikte şiddete karşı durmazsak ve hep birlikte zihniyet dönüşümü için gayret sarf etmezsek bu yol çok daha uzun olacak. Bir an önce neticeye varabilmek için bu birliği sağlamamız gerekiyor. Mahkeme sürecini bakanlık olarak yakınen takip ediyoruz. Hepinizin bildiği gibi süreç başladığı andan itibaren müdahiliz. Avukatlarımız, Mersin Tarsus'talar. Davanın her aşamasını izleyeceğiz, ailenin, bütün mağdurların yanındayız. Süreci takip ediyoruz. Herhangi bir kamu vicdanını sızlatacak sonucun çıkmasına izin vermemeye çalışacağız."

Kadem üyelerine yapılan saldırı

KADEM üyelerinin Tarsus Adliyesi önünde saldırıya uğraması konusunda da İslam, bu olayı şiddetle kınadığını ifade etti.

Bütün insanlığın özellikle kadına ve çocuğa şiddete karşı çalışmaları gerektiğini anlatan İslam, "Bütün bu sivil toplum kuruluşlarının birbiriyle dostane ilişki içerisinde en azından belli bir noktaya bakmaya devam ettikleri sürece bir amaca matuf çalışmalarının çok önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.

AA

Okunma Sayısı: 1489
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı