"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Özgür Gündem’in 9 nöbetçi yayın yönetmeni ifadeye çağrıldı

02 Eylül 2016, Cuma 10:10
Özgür Gündem'in 'Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılan, aralarında Tuğrul Eryılmaz, Hasan Cemal, Nadire Mater'in de olduğu dokuz kişi ifadeye çağrıldı.

Özgür Gündem gazetesine destek için 2016 yılı başında başlatılan “Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan dokuz kişi ifadeye çağrıldı.

bianet’in haberine göre gazeteci ve bianet Proje Danışmanı Nadire Mater, gazeteciler Tuğrul Eryılmaz, Hasan Cemal, Hasan Hüseyin Tahmaz ve Dicle Anter, Özgür Radyo Genel Koordinatörü Derya Okatan, kapatılan haberdar.com sitesi Genel Yayın Yönetmeni Said Sefaoğlu, yazar Murat Uyurkulak, HDP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Çilem Küçükkeleş hakkında açılan soruşturmalara gerekçe olarak, nöbetçi yayın yönetmenliği yaptıkları gün gazetede çıkan haberler gösterildi.

Nöbetçi Yayın Yönetmenliği yapan dokuz kişinin 15 gün içinde Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu’na gitmeleri istendi.

“Daha önce savcıya gittik, ifade almadı”

Gazeteciler Eryılmaz ve Mater’in avukatı Meriç Eyüboğlu, aynı soruşturma kapsamında 27 Haziran’da adliyeye gittiklerini ancak savcılığın ifade almadığını hatırlattı ve şöyle konuştu:

“Bir günlüğüne Özgür Gündem eş yayın yönetmenliği yaptıkları gerekçesiyle, bu dönemde gönüllü olarak görev yapan gazeteciler ifadeye çağırılıyordu. Hatta yazın bu gerekçeyle Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin tutuklanmıştı.

Sonrasındaki süreçte aralarında müvekkillerim Nadire Mater ve Tuğrul Eryılmaz’ın da olduğu 5 kişilik bir ekip olarak, çağrı üzerine ifade vermeye gittik. Hatırlanacağı gibi, o gün bütün hazırlıklar tamamlanmış, kapısının önünde ifade vermek için beklerken, savcı son anda verdiği bir kararla ifadelerin artık savcılıkta alınmayacağını, emniyette alınacağını söyledi ve ifade alınmaksızın geri dönmek zorunda kaldık.

Bu dönemde çok fazla değişiklik oldu, bir başka savcı, savcı Murat İnam ise tekrar ifade vermek için savcılığa başvurmamız için bir tebligat çıkarmış. Aradaki dönemde herhangi bir yazı tebliğ edilmemişti."

Etiketler: özgür gündem
Okunma Sayısı: 1392
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı