"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Özür gelene kadar torpil belgelerini yayınlamaya devam edecek

27 Ocak 2016, Çarşamba 10:43
Savcı Menderes Arıcan, ‘Kızı mülakatta elenen savcı torpilin belgesini paylaştı’ başlıklı haberi kabul etmeyerek ‘Hayal ürünü. Bu haberleri yapmak etik ve ahlaki değil’ diye açıklama yapan Adalet Bakanlığı'na sosyal paylaşım sitesinden cevap verdi.

Torpil skandalının doğru olduğunu ve paylaştığı belgelerin arkasında durduğunu aktaran Savcı Arıcan, “Elimizde bulunan bilgi ve belgeleri yavaş yavaş paylaşmaya devam edelim. Bakalım, ahlak ve etik ilkelerini kimler ihlal ediyormuş tüm cümle alem bir görsün.” paylaşımında bulundu. Arıcan, torpil belgeleriyle ilgili paylaşımının ilgililerin kamuoyundan özür dileyinceye kadar devam edeceğini ve kimsenin tehdidinden korkmadığını vurguladı.

Kızı hakimlik ve savcılık sınavında 90 puan üzeri alan ancak mülakatta düşük puan verilerek elenen Savcı Menderes Arıcan, sosyal medya hesabından adliye yazı işleri personel alımıyla ilgili belgeler paylaşmıştı. Paylaşılan listelerde, yazılıdan 90 puan ve üzeri puan alan birçok adayın mülakatlarda çok düşük puanla elendiği görülürken, yazılıda düşük puan alanların mülakatta yüksek puanla kazanması da dikkat çekmişti. 

Personel torpilini ortaya koyan bir mesaj ile yazılı sınavda başarısız olup mülakatla kazananların bazılarının listesinin yer aldığı paylaşım medyada geniş yer bulmuştu.

Adalet Bakanlığı çıkan haberleri yalanlayarak, paylaşılan belgeleri hayal ürünü olarak niteleyip yapılanı ise etik ve ahlaki olmadığını açıkladı. Adalet Bakanlığı'nın bu açıklamasına, torpil belgelerini sosyal paylaşım sitesinden paylaşan Savcı Arıcan’dan cevap geldi. Savcı Arıcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, paylaştığı torpil belgelerinin arkasında olduğunu ve ilgili torpil belgelerini paylaşmaya devam edeceğini vurguladı. 

Sosyal sitesinden, ‘Bakanlık sesimi duymuş açıklama yapmış’ başlıklı paylaşımda bulunan Savcı Arıcan, “İddialar gerçek dışıymış. Ahlak ve etik ilkelere de aykırıymış bu tür haberleri yapmak. Neyse, elimizde bulunan bilgi ve belgeleri yavaş yavaş paylaşmaya devam edelim. Bakalım, ahlak ve etik ilkeleri kimler ihlal ediyormuş tüm cümle alem bir görsün. Millet bir karar versin.” ifadelerini paylaştı.

Bu konudaki mücadelesini sürdüreceği vurgusunu yapan Arıcan, şu ifadeleri kullandı: “Benim çocuğuma ve bir sürü insana yaşattığınız o can sıkıntısını, biraz da sizler yaşayın. Bu arada, öyle höt pöt ile susturulacak bir adam olmadığımı da şimdiye kadar öğrenmiş olmanız gerekiyordu beyler. Sakın bu yolu da denemeyin, vallahi de işe yaramaz, billahi de işe yaramaz. Siz önce bu yaptıklarınızın hesabını önce buradaki yargıya, sonra da Allah katındaki yargıya nasıl vereceksiniz onu düşünmeye başlayın.”

Bakanlık açıklamasında emeği geçen tüm etkili ve yetkililere teşekkür ederek, yanaklarından öptüğünü belirten Savcı Menderes Arıcan, “Nefesim yettiğince de sizleri yanaklarınızdan öpmeye devam edeceğim. Ta ki, ‘Evet biz bir hata yaptık. Bu millete haksızlık yaptık. Sonucu belli olmasına rağmen, bu kadar insanı tiyatro oynatır gibi Ankara'ya topladık, yanlış yaptık, kamuoyundan özür diliyoruz.’ deyinceye kadar.” sözlerine yer verdi.

Okunma Sayısı: 2940
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mehmet Özkılınç

    27.1.2016 15:45:34

    Ne bileyim izler karışık.Benim aklım ermiyor eriyor diyenlerin çoğunun idraki başkasının cebinde. Allah'ım kurtar bizi fitneden.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı