"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Pakdemirli: Kenevir üretimini artırmak için çalışmalar yapacağız

10 Ocak 2019, Perşembe 13:14
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 19 ilde kenevir üretimine izin verdiklerini belirterek "Kenevir üretimini artırmak için çalışmalar yapacağız" dedi.

Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Türkiye'de Tarım Öğreniminin 173. Yıl Dönümü' programında konuşan Bekir Pakdemirli, tarımsal mekanizasyon gibi alanlarda geleceğin yakalanacağını söyledi.

Pakdemirli, "Elektrikli traktörün Ar-Ge çalışmalarına da başladık. İnşalllah mart ayında Sayın Cumhurbaşkanımızı bindireceğiz. İnşallah bu konudaki çalışmalarımız da yakın gelecekte sonuç vermiş olacak. Elektrikli traktör noktasında bir yeniliğe imza atmamız bile, tarımda verimlilik noktasında ciddi mesafeler almamıza vesile olabilir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu kenevir üretimine değinen Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

'EKOLOJİK OLARAK KENEVİR ÜRETİMİNİN YAPILACAĞI YENİ YERLERE İZİN VERECEĞİZ'

"Dün Sayın Cumhurbaşkanımız kenevir üretimi ile ilgili çok önemli konulardan bahsetti. Biz önümüzdeki süreçte kenevir üretimini artırmak için çalışmalar yapacağız. Bakanlık olarak şu anda 19 ilde kenevir üretimine izin veriyoruz. Ticari faaliyetin arz ve talebine göre, lokasyonları da büyüteceğiz. Ayrıca bakanlığımıza bağlı Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle bir araştırma projesi de yürütülüyor. Önümüzdeki dönemde, ekolojik olarak kenevir üretiminin yapılacağı yeni yerlere izin vereceğiz. Araştırma projemizin çıktılarını da hem üreticilerimiz hem sektörümüz hem de tüm paydaşlarla paylaşacağız. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bu hususta göstermiş olduğu vizyon ve duyarlılıktan dolayı özellikle teşekkür ediyoruz."

Etiketler: kenevir, Türkiye, tarım
Okunma Sayısı: 1405
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı