"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Papa, Fener Rum Patrikhanesi'nde

30 Kasım 2014, Pazar 10:27
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Fener Rum Patrikhanesi'ne geldi.

Geceyi geçirdiği Harbiye'deki Vatikan Temsilciliği'nden 09.20'de çıkan Papa Franciscus'un bulunduğu konvoy, Harbiye, Taksim, Şişhane ve Unkapanı güzergahını kullanarak Fener Rum Patrikhanesi'ne geldi.

Franciscus'un kendisi için tahsis edilen dün kullandığı "Renault" marka aracı kullanmaya devam ettiği görüldü. Konvoyun geçişi sırasında yoğun güvenlik önlemi alındığı gözlenirken, yol trafiğe kapatıldı. Güzergah boyunca bütün giriş çıkışlar tutuldu.

Girişi esnasında çan çalındı

Franciscus'un patrikhaneye girişi esnasında çan çalınırken, Papa Franciscus'u kapıda yetkililer karşıladı. Katolik dünyasının ruhani lideri Franciscus, ayine katılmak için Aya Yorgi Patriklik Kilisesi'ne geçti.Öte yandan, Franciscus'un girişinden sonra, patrikhaneye giriş için kontrollerin yapıldığı bölgeden girmeye çalışan, içeride alışveriş yapmak istediğini ve  mahalleli olduğunu söyleyen bir vatandaşın girişine ve bir polis refakatinde alışveriş yapmasına izin verildi. Güvenlik çemberine girdikten sonra polis refakatini istemeyen ve güvenlik güçleriyle tartışan kişi gözaltına alındı.

Davetiyesi olmayanların girişine izin verilmedi

Fener Rum Patrikhanesi'nin çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, buraya giriş ve çıkışlar polis gözetiminde yapılıyor. Ayin için çok sayıda vatandaş sabahın erken saatlerinden itibaren patrikhaneye geldi. Davetliler, polisin arama noktalarından geçirilerek içeriye alınırken, davetiyesi olmayanların girişine izin verilmedi. Ayin için patrikhaneye Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos da geldi.

Çok sayıda canlı yayın aracının Haliç kenarında bulunduğu görüldü.(AA)

Okunma Sayısı: 1530
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı