"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Papa: Kur'an, barış kitabı

01 Aralık 2014, Pazartesi 10:42
3 gün süren Türkiye ziyaretinden sonra Vatikan'a dönen Papa uçakta Türkiye'ye islam'a ve Kur'an-ı Kerim'e dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye ziyaretinde Sultanahmet Camisi’nde İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile dua ettiği ânâ ilişkin Papa, "Ben oraya turist olarak geldim diyemezdim. Oranın muhteşemliğini gördüm. Müftü de çok iyi açıklıyordu orada neler olduğunu. Müftüye dua edelim diye sordum o da evet dedi. Türkiye için, barış için, müftü için, herkes için dua ettim. Özellikle de barış için dua etme ihtiyacı hissettim. Tanrım, bu savaşları bitirelim dedim. Samimi bir dua etme anıydı" dedi.

Papa, islamafobi konusunda da "Kuran, barış kitabı. İslam ve terörizm bir tutulamaz ama Müslüman liderlerin de terörist saldırıları kınamasına ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu. 

İnsanlığın 3. Dünya Savaşı’nı yaşadığı tezini yineleyen Papa Franciscus, silah ticaretinin bugün "korkunç" boyutta olduğunu ve bunun en gelişen sektörlerden biri olduğunu dile getirirken, nükleer silahların varlığını ise insanlığın halen gereken dersi almamış olmasına bağladı. (AA)

Okunma Sayısı: 1394
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı