"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Pardon'dan sonra sıra tazminatta

31 Aralık 2017, Pazar
“Devlet açıkça ‘pardon!’ dedi. O zaman devlet bu pardonun karşılığını kaybedenlere ödemek durumunda” diyen Ankara Barosu Başkanı Canduran, “haksız yere tutuklu kalmaktan dolayı da bir manevi tazminat ortaya çıkar” diye konuştu.

İradeleri dışında ByLock IP’lerine yönlendirilen bin 100 kişinin tahliye olması bekleniyor. Ankara Barosu Başkanı Avukat Hakan Canduran “ByLock nedeniyle kamudan ihraç edilenlerin göreve iadesi için yeni bir KHK’yı beklemek şart mı?” diye soruyor. Gizli haberleşme programı olduğu öne sürülen ByLock ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 bin 480 kişinin GSM numarasının kullanıcılarının iradeleri dışında ByLock IP’lerine yönlendirildiğini ve bu kapsamda bin 100 kişinin tutuklu olduğunu belirtince art arda tahliye kararları çıkmaya başladı. Peki bu kişiler maddi, manevi ne kadar tazminat alacak ve ByLock nedeniyle kamudan ihraç edilenlerin göreve iadesi için yeni bir KHK’yı beklemek şart mı? Bu sorulara Ankara Barosu Başkanı Avukat Hakan Canduran yanıt verdi.

Peki bu insanların toplum içindeki itibarı ne oldu?

Canduran, sadece ByLock delil gösterilerek kamudan ihraç edilenlerin yeni bir kanun hükmünde kararname (KHK) ile göreve döneceği haberleri üzerine “Bir KHK çıkarmak bazen ayları bulabiliyor” hatırlatmasını yaptı ve “KHK ile ayrılanların tekrar KHK ile alınmasına kanaatimce gerek yoktur. Davet usulüyle alınabileceklerini ya da KHK’nın, o kişiler için isim belirtilerek düştüğünü belirtmek yeterli olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Duvar’da yer alan habere göre, “Devlet açıkça ‘pardon!’ dedi. O zaman devlet bu pardonun karşılığını kaybedenlere ödemek durumunda” diyen Ankara Barosu Başkanı Canduran tazminatlarla ilgili şunları söyledi; “Tazminat miktarı TCK’ya göre şöyle belirlenir: Maddi tazminat için kişilerin mahrum kaldıkları gelirler iade edilecek. Ayrıca benim kanaatimce haksız yere tutuklu kalmaktan dolayı da bir manevi tazminat ortaya çıkar. Peki bu insanların toplum içindeki itibarı ne oldu? Bu insanlar toplumda lekelenmiş oldular. Onun için isimlerinin bir an önce açıklanıp temize çıkarılmaları gerekiyor.” 

Seçimler yaklaştı, şirin görünme çabası var

Canduran ayrıca “Bugün ikinci gün ve bin 100 kişiden söz ediliyor ama hakkında tahliye kararı çıkan kişilerin sayısı çok az. Seçimler yaklaştı ve bir şirin görünme çabası var. Diğer yandan bunun tazminat yanını da görmeye başladılar; çünkü bu insanlar dava açacaklar ve tazminat alacaklar. Bunları yan yana koyduğunuzda devletin büyük bir ayıbı var” dedi. 

Etiketler: bylock, ohal, mahkeme
Okunma Sayısı: 9666
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • alim

    31.12.2017 15:16:42

    OHAL de hiçbirşey kanuna uygun olmazzzzz. Meclis bir iş yapmiyor.Sürekli alakasiz khk çıkıyor. içeriği dahi bilinmeyen, hiçbir uygulama suç olamazzzz

  • gürkan

    31.12.2017 14:15:30

    aynen

  • Ülkü

    31.12.2017 10:25:05

    Hakkında Bylock iddiası dahi bulmayıp mahkemede yargılanarak beraat ettikleri halde halen mesleğine iade edilmeyenlerin durumu ne olacak?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı