"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Pedagojik formasyona ek kontenjan geliyor

01 Ocak 2015, Perşembe 15:14
Yükseköğretim Kurulu(YÖK) Başkanı Yekta Saraç, pedagojik formasyon eğitimi ile ilgili üniversite öğrencilerinden kendisine yoğun bir şekilde iletilen görüş ve önerileri takip etmekte olduğunu ve bu talepleri dikkate aldıklarını belirtti.

Kişisel sosyal medya sayfalarında açıklama yapan YÖK Başkanı Saraç, yaz döneminde YÖK tarafından üniversitelere verilen pedagojik formasyon programlarının bir kısmının üniversitelerde başlatıldığını, bir kısmının ise bugünlerde başlatılmak üzere olduğunu hatırlatarak, öğrencilerle bir haberi daha paylaştı. Saraç, “2014 yılında üniversitelere verilen pedagojik formasyonlara ilave olarak, gerekli olduğu takdirde, 2015 Şubat döneminde, yeterli şartlara sahip olan üniversitelerin mezun ve son sınıfta okuyan öğrencilerini kapsamak üzere ek kontenjan verilecek.” dedi. 

YÖK Başkanı, bilgilendirme mesajında gerekli olduğu takdirde yeterli şartları taşıyan üniversitelere verileceğini ve mezun veya son sınıf öğrencilerini kapsayacağının altını çizdi.

SARAÇ’IN PAYLAŞIMI

YÖK Başkanı Saraç sosyal medya üzerinden şunları yazdı: "Değerli arkadaşlar, Pedagojik Formasyon Eğitimi ile ilgili sizlerden gelen görüşleri takip etmekteyim. Pedagojik Formasyon ile ilgili taleplerinizi dikkate almaktayız. Yaz döneminde üniversitelere verilen Pedagojik Formasyon Programlarının bir kısmı üniversitelerimizde başlatılmış, bir kısmı başlatılmak üzeredir. Bunlara ilave olarak, gerekli olduğu takdirde Şubat döneminde, yeterli şartlara sahip olan üniversitelerin mezun ve son sınıfta okuyan öğrencilerini kapsamak üzere ek kontenjan verilecektir."

Okunma Sayısı: 1542
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı