"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Pedalını demokrasi için çeviriyor

29 Mayıs 2015, Cuma 13:42
Azerbaycan'dan "demokrasi" için 20 bin kilometre pedal çevirip Güney Afrika'ya gitmeyi planlayan 31 yaşındaki gazeteci Yaşar Xudiyel, Kastamonu'nun Hanönü ilçesine geldi.

Xudiyel, önce Fas, daha sonra Güney Afrika'ya gitmek üzere Bakü'den bisikletiyle dünya turuna çıktığını söyledi.

Bisikletle geçen yıl da Amerika'yı baştan sona kat ettiğini Xudiyel, "Demokrasi adına pedal çeviriyorum. Hopa üzerinden Türkiye'ye geçtim. Kastamonu, Zonguldak, İstanbul ve Edirne üzerinden Bulgaristan, Macaristan, Slovakya, İsviçre, Avusturya, Almanya, Fransa ve İspanya'dan Fas'a geçeceğim. Daha sonra Güney Afrika. Hesaplarıma göre toplam 20 bin kilometre yol kat edeceğim" diye konuştu. 

Sponsorunun bulunmadığını, günlük 7 lira masrafının olduğunu belirten Xudiyel, "Türkler mükemmel insanlar, nerede konaklasam çay ve yemek ısmarlıyorlar, misafir ediyorlar. Şimdiye kadar kötü bir insana rastlamadım" dedi.

Xudiyel, bisiklet sporunu ve kültürünü yaymayı amaçladığını da kaydetti.

AA

Okunma Sayısı: 1549
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı