"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Personele bu emir verilseydi darbe açığa çıkardı’

25 Mayıs 2017, Perşembe 20:37
Darbe girişiminde Genelkurmay Karargâhı’nda yaşananlara ilişkin 221 sanıklı çatı dâvânın dünkü celsesinde konuşan eski Tuğgeneral Erhan Caha, “Bu vahim ve menfur darbe teşebbüsü, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve MİT müsteşarının, planı, bilgisi ve kontrolü dahilinde olmuştur” iddiasında bulundu.

15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili aralarında “Yurtta Sulh Konseyi”ne üye olduğu öne sürülen 221 sanığın yargılandığı davanın bugünkü celsesinde Kara Kuvvetleri eski Kuvvet Geliştirme Başkanı Tuğgeneral Erhan Caha, savunmasını yaptı. Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen sanık Erhan Caha, Orgeneral Akar’a yönelik, “Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin şanlı tarihine binlerce askere haksızlık ve hukuksuzluk yapılmasını engelleyemeyen bir komutan olarak geçeceksiniz” diyerek savunmasında şunları söyledi: “Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın ifadesi çok önemli. Aksakallı, ‘Kriz anlarında personele birliği terk etmeme emri verilir. Personele bu emir verilseydi darbe açığa çıkardı’ demiştir. Hayatını bu mesleğe vermiş insanlar bunu düşünemiyorlar mı? Bu girişim öğrenilir öğrenilmez personel ikaz edilmiş olsaydı bu olayların hiçbiri yaşanmazdı. Ben ve benim gibi olan binlerce personel de bu rezilliği yaşamazdı” diye konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 7093
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yusuf ATMACA

    26.5.2017 17:26:44

    Darbemsi kalkışmamsı organizasyon bahane. Gündem değiştirmek muhalif sindirmek şahane.

  • Halit Kivanc

    26.5.2017 04:18:20

    Komutanım siz istediğiniz kadar konusun, kimse dinlemeyecek. Kararlar çoktan verildi, ipler çekildi. Yurekli hakimler olsa adalet islese ben de umitlenecegim ama maalesef karamsarim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı