"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Pilotlara direkt vur yetkisi verildi

30 Ocak 2016, Cumartesi 20:38
Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve bağlı üslerde “turuncu” alarm, pilotlara ise olası ihlal ve diğer durumlarda emir beklemeden vurma yetkisi verildi. Diyarbakır’a çok sayıda F16 savaş uçağı da takviye gönderildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Rusya’ya ait 1 adet SU-34 uçağının dün saat 11.46’da Türkiye hava sahasını ihlal etmesinin ardından alarma geçti.

Emir beklemeden “vurma” yetkisi

Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve bağlı Amasya, Ankara, Balıkesir, Diyarbakır ve Malatya ana jet üslerinde, “her an her şeye hazırlıklı olmak” anlamına gelen “Turuncu” alarm seviyesine geçildi. TSK tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ndeki pilotlara da olası ihlal ve diğer durumlarda “emir” beklemeden “vurma” yetkisi verildi.

Çok sayıda F16 savaş uçağı gönderildi

Öte yandan, alarm nedeniyle Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ne çok sayıda takviye F16 savaş uçağı da gönderildi.

Etiketler: f16, bomba, vur
Okunma Sayısı: 2385
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı