"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

PKK'dan hain saldırılar

30 Temmuz 2015, Perşembe 23:21
Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarının Dağkonak Jandarma Karakolu üst bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırması sonucu 2 asker yaralandı.

Şırnak Merkez Dağkonak Jandarma Karakolu üst bölgesine bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte yaralanan 2 asker, Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Uludere ilçesinin Kalemli Boğazı mevkisinde de teröristlerce menfeze yerleştirilen mayın, güvenlik güçlerinin geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Olayda can kaybı yaşanmadı.

Siirt'te karakola taciz ateşi

Siirt'in Pervari ilçesinde terör örgütü mensupları, Doğancı Jandarma Karakolu üs bölgesine uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açtı. 

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine teröristler ormanlık alana kaçtı. Yaklaşık 10 dakika süren taciz ateşinin ardından, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Batman'daki operasyon

Batman’da dün terör örgütü PKK-KCK'nın gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 15 kişiden 4'ü savcılık ifadesinin ardından, diğer 11 kişi ise sevk edildikleri nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.

Hakkari

Hakkari ve Bitlis'te yol kesen terör örgütü mensupları, durdurdukları 5 aracı yaktı.

Alınan bilgiye göre, Hakkari-Çukurca karayolunun 40. kilometresindeki Şine Köprüsü mevkisinde terör örgütü PKK mensupları, çevredeki elektrik direklerini devirerek, yolda barikat kurdu.

Durdurdukları araçlardaki kişilerin kimliklerini kontrol eden teröristler, 2 aracı ateşe verdikten sonra diğerlerinin de anahtarlarına el koydu. Yolda çukurlar kazan bölücü örgüt üyeleri, daha sonra bölgeden uzaklaştı.

Olayın ardından bölgeye giden güvenlik güçlerinin, halen ulaşıma kapalı olan karayoluna teröristlerce kazılan çukurlarda ve elektrik direklerinde patlayıcı olma ihtimaline karşın çalışmalarını titizlikle yürüttüğü öğrenildi.

Bitlis'in Hizan ile Tatvan ilçeleri arasında ulaşımı sağlayan karayolunun 25. kilometresinde bulunan Hazro Deresi mevkisinde yol kesen bir grup terörist de Gayda köyü yakınlarındaki HES inşaatına malzeme taşıyan bir tır ile 2 aracı yaktı.

Güvenlik güçlerinin bölgeye sevk edilmesinin ardından karayolunun ulaşıma açıldığı, teröristlerin ise karanlıktan faydalanarak kaçtığı öğrenildi.

Teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

AA

Okunma Sayısı: 2585
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı