"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

PKK'nın üst düzey yöneticileri için ağırlaştırılmış müebbet istendi

11 Mayıs 2015, Pazartesi 14:08
Diyarbakır'da güvenlik güçlerine yönelik silahlı eylem için şehir merkezine gelen terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Abdulhalık Kaplan ile Cüneyt Yeni hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 

İddianamede, kırsalda silahlı faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarının eylem amaçlı Diyarbakır'a geldikleri bilgisi üzerine yapılan çalışma kapsamında, 2 örgüt yöneticisinin üzerinde sahte kimlik, bantlanmış not kağıdı ve yüklü miktarda parayla yakalandıkları bildirildi.

Aralarında şüpheli Cüneyt Yeni'nin de bulunduğu terör örgütünden 4 kişinin geçen yıl Hazro ilçesinde odun toplayan 2 kişinin yanına gelerek örgüte katılmalarını istediği belirtilen iddianamede, kabul etmeyen kişinin gözlerini bantlayıp 3 gün yürüterek 2 ay rehin tuttukları kaydedildi.

İddianemede örgütten kaçarak 2011'de güvenlik güçlerine teslim olan Turan T'nin teşhis ettiği Cüneyt Yeni'nin 2007'de örgüte katıldığı ve Zap bölgesinde tim komutanı olarak faaliyet yürüttüğü belirtildi.

Terör örgütünün üst düzey yöneticisiyle fotoğraf çektirmiş

İddianamede, PKK/KCK terör örgütü adına silahlı eylemlerde bulunduğu vurgulanan şüpheli Abdulhalık Kaplan'ın, KCK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan ile toplu çekilen fotoğrafta yer aldığı ifade edildi.

Şüpheli Abdulhalık Kaplan'ın terör örgütünde bölük komutanı olarak görev yaptığı belirtilen iddianamede, şüphelinin Türkiye'de bulunan karakolları gözetlediği, keşfini yaptığı ve Ağrı'nın Tutak İlçe Emniyet Amirliğine yönelik silahlı saldırının planlandığı toplantıya katıldığı kaydedildi.

Şüphelilerin telsiz görüşmelerinin detaylı olarak yer aldığı iddianamede, örgüt üyeleri arasında şifreli konuşmaların da geçtiği belirtildi.

Gaspettikleri kimliklerle yakalandılar

Terör örgütü adına silahlı faaliyet yürüten örgüt mensuplarının yol kesme eylemi gerçekleştirdiği kaydedilen iddianamede şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheliler şehirlerarası karayollarında yapmış oldukları yol kesme ve kimlik kontrolü eylemleri esnasında vatandaşların kimliklerini gasp etmişlerdir. Bu kimlikleri eylem amacıyla geldikleri şehir merkezinde bulundukları süre içerisinde güvenlik güçlerine yakalanmamak ve deşifre olmamak için kullandıkları geçmiş tarihlerde yakalanan örgüt mensuplarının üzerinden sahte nüfus cüzdanı çıktığı tespit edildi."

İddianamede, şüpheli Cüneyt Yeni ve Abdulhalık Kaplan'ın, "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar ve "iftira" suçundan ise 1 yıl hapis ile cezalandırılmaları istendi.

Sanıkların yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

AA

Etiketler: pkk, yönetici, sanık, yargılama
Okunma Sayısı: 2298
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı