"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Plaketçiler Davutoğlu'nun kararıyla ilgili açıklama yaptı

18 Aralık 2014, Perşembe 15:58
Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (Promotürk) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı kamu kurumlarında plaket sunumuna son verilmesine yönelik tedbirin, sektör açısından 20-30 milyon lira zarara ve istihdamda kayba neden olabileceğini ifade etti.

Güler, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı küçük çaplı promosyon yasağının sektöre darbe vurabileceğini öne sürdü.

Geçmişte yaşanan ilaç sektörü ve akaryakıt istasyonlarındaki promosyon yasağının sektöre verdiği zararının 200 milyon lira olduğunu aktaran Güler, ayrıca 10-15 bin civarında istihdam kaybı yaşandığını kaydetti.

Sadece plaket yasağının dahi sektöre direkt ve dolaylı yoldan zarar vereceğini belirten Güler, şu görüşleri aktardı:

"Bu durum sektöre ilk etapta 20-30 milyon liralık bir kayıp daha yaşatabilir. Ayrıca binlerce insanın da işini kaybetmesine neden olur. Geçmişte yaşanan ilaç ve akaryakıt sektöründeki yasakların vermiş olduğu zararın görülmesine karşın bu tür kararlar alınmasını sektörümüz adına doğru bulmuyorum. Ayrıca yetkililerin bizlerle bu konuyu istişare yapmalarının hem sektör adına hem de istihdam adına olumlu olacağına inanıyorum.

Okunma Sayısı: 823
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı