"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Polatkan'ın ismi havalimanına verildi

09 Temmuz 2015, Perşembe 09:22
Eskişehir Anadolu Havalimanı'nın adı, Hasan Polatkan Havalimanı olarak değiştirildi.

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Buna göre, Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından işletilen Eskişehir Anadolu Havalimanı'nın adının "Hasan Polatkan Havalimanı" olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.

HASAN POLATKAN’A DAİR

1915 yılında Eskişehir’de doğdu. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. 1946 yılında Demokrat Parti’den Eskişehir milletvekili seçilerek meclise girdi. 1950 yılında ikinci defa milletvekili seçildi. Menderes hükümetinde Çalışma Bakanlığı yaptı. Daha sonra Maliye Bakanlığı’na getirildi. Demokrat Parti hükümetinde on yıl Maliye Bakanı olarak görev yaptı.

27 Mayıs İhtilâli’nde Kütahya’da tutuklandı ve yargılandı. 16 Eylül 1961’de İmralı Adasında asılarak idam edildi.

Merhum Hasan Polatkan ile alâkalı Erdal Şen'e ait şu yazı oldukça manidar olduğu gibi onu en iyi anlatan yazılardan biridir. Birlikte okuyalım:

***

“Siyasî hayatında 1957 Demokrat Parti’den Çanakkale milletvekili oldu. Menderes hükümetinde Başbakan Yardımcılığı, Devlet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yaptı.

27 Mayıs 1960 Darbesi’nde tutuklanarak, yeni oluşturulan ve Cunta Mahkemesi olan ‘Yüksek Adalet Divanı’ tarafından Yassıada’da yargılandı ve 16 Eylül 1961’de idam edildi.

İdamdan önce ailesine yazdığı bir mektup şöyledir:

‘Anneciğim, Emelciğim, Sevinciğim ve Ağabeyciğim,

‘Şimdi Cenâb-ı Hakk’ın huzuruna çıkıyorum. Sakinim. Huzur içindeyim. Benim için üzülmeyin. Sizlerin de sakin ve huzur içinde yaşamanız beni daima müsterih edecektir. Bir ve beraber olun. Allah’ın takdiratı böyleymiş. Hizmet ettim ve şerefimi daima muhafaza ettim. Anne, siz sevdiklerimi muhafaza edin ve Allah’ın inayetiyle onların huzurunu temin edin. Hepinizi Allah’a emanet eder, tekrar üzülmemenizi ve hayatta berdevam olarak beni huzur içinde bırakmanızı rica ederim. Allah memleketi korusun. ’

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 5390
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı