"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Polislere hakaret eden araştırma görevlisine suç duyurusu

20 Ocak 2016, Çarşamba 10:26
Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak görev yaparken polisler için, sosyal medya hesabından ağır hakaretlerde bulunan Vedat T. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Avukat Y.Ü., “Özel harekat polisi, resmi üniformalı seri katildir. Bütün üniformalı polisleri aynı kefeye koyuyorum. Evet, hepsi ölsün hatta gebersin istiyorum.” ifadelerini kullanan Vedat T. için ‘kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan savcılığa şikayet etti.

Vedat T., sosyal paylaşım sitesinde, “Ben paylaşmaya utanıyorum Dilek’in vurulma anını. Annesinin çığlığı, abisinin sinir krizi. Ve soğukkanlı katillerin tepkisi. Özel harekat polisi, resmi üniformalı seri katildir. Bütün üniformalı polisleri aynı kefeye koyuyorum. Evet, hepsi ölsün hatta gebersin istiyorum. Onlarca yıldır bu zulme rağmen hala istifa etmemiş, lanet olsun dememiş ne kadar polis varsa kuru yaş fark etmez yansın alayı su veren itfaiyenin hortumunu. Varsın iki yaşında çocuğu olsun, varsın nişanlı olsun. Duyarlılığınızı, hümanizminizi halk ölürken gösterin, katiller değil.” ifadelerini yazmıştı. Paylaşım kamuoyunda büyük tepki almıştı.

Bu paylaşımı nedeniyle önceki gün Anadolu Üniversitesi'ndeki görevinden uzaklaştırılan Vedat T. için bir de suç duyurusu yapıldı. Eski bir polis olan Avukat Y.Ü., söz konusu paylaşımı nedeniyle Vedat T. için ‘halkı kin, düşmanlığa sevk, tahrik, aşağılama, hakaret’ suçundan savcılığa şikayette bulundu. Y.Ü, dilekçesinde, “Eski bir polisim. Vedat T. söz konusu paylaşımında eleştiri sınırlarını aşarak Türk polisini ağır hakarette bulunmuş, aşağılayıcı kelimeler kullanmıştır. Vedat T.'den bu çirkin, ayrıştırıcı, kin ve tahrik suçu oluşturan paylaşımı nedeniyle şikayetçiyim.” ifadesini kullandı.

Topluma örnek ve birleştirici olması gereken bir üniversite hocasının böyle bir paylaşımının çok yanlış olduğunu belirten Y.Ü., bu paylaşımın suç işlemeye tahrik, kin, nefret, düşmanlığa ve aşağılama suçunu oluşturduğunu, bunun da tehlikeli olduğunu kaydetti. Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişinin, 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırıldığını aktaran Y.Ü., “Halkı silahlandırarak, birbirini öldürmeye tahrik eden kişi, 15 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Tahrik konusu suçların işlenmesi halinde, tahrik eden kişi, bu suçlara azmettiren sıfatıyla cezalandırılır. Halkı kin, düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu işleyen kişi ise bir yıldan 3 yıla kadar yargılanır.” dedi.

 

Okunma Sayısı: 1665
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı