"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Posta gecikmesi PTT'ye pahalıya mal oldu

12 Ocak 2018, Cuma 10:09
Pasaportları zamanında teslim edilmeyen ailenin bilet paralarını PTT ödedi.

Balıkesir’de eşi ve çocuğuyla ABD’ye gitmek için emniyete pasaport başvurusu yapan kişi, 6 bin 600 liralık uçak bileti de aldı. Ancak pasaportlar aileye zamanında teslim edilmedi, biletler iptal edildi. 

Diken'in haberine göre, aie pasaportları zamanında getirmeyen PTT’ye dava açarak, .PTT’den 6 bin 600 liralık maddi tazminat, 10 bin liralık manevi tazminat talep etti.  

Balıkesir 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi aileyi haklı bularak hem maddi hem de manevi tazminat ödenmesine hükmetti ancak dava temyize taşındı. 

KARAR EMSAL NİTELİĞİNDE

Dava dosyasını yeniden inceleyen Yargıtay 11’inci Hukuk Dairesi, mahkeme kararını onadı. Kararla birlikte davacı aile hem maddi hem de manevi tazminatı tahsil etti. Karar emsal niteliğinde olacak, bu tür gecikmelerden ötürü yaşanan maddi zarar ilgili kurum tarafından ödenebilecek. 

Okunma Sayısı: 5871
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı