"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Prof. Dr. Adem Tatlı: Hak 8 yıl sonra yerini buldu

18 Eylül 2013, Çarşamba
2005 yılında YÖK tarafından, Dumlupınar Üniversitesindeki görevinden uzaklaştırılan Prof. Dr. Adem Tatlı hakkında hak 8 yıl sonra yerini buldu. Prof. Dr. Tatlı, bilimsel ve İslâmî bakış açısına göre yazılan ve birçok üniversitede okutulan Evrim ve Yaratılış adlı ders kitabında yaratılışı ayet, hadis ve İslâm âlimlerinin ifadeleri ile açıkladığı için YÖK tarafından görevinden alınmıştı.
Hak 8 yıl sonra yerini buldu
Yaratılışı âyet, hadis ve İslâm âlimlerinin ifadeleri ile açıkladığı için YÖK tarafından görevinden alınan Prof. Dr.Adem Tatlı, 8 yıl sonra görevine iade edildi. Prof. Dr. Tatlı, 1992 yılında bilimsel ve İslâmî bakış açısına göre yazılan ve birçok üniversitede okutulan “Evrim ve Yaratılış” adlı ders kitabına bir şikayet üzerine, Yaratılışı ayet, hadis ve İslâm âlimlerinin ifadeleri ile açıkladığı için 2005 yılında YÖK tarafından, Dumlupınar Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmıştı. Beş dakikalık savunmasonucunda, YÖK disiplin kurulu tarafından, iyi hali dikkate alınan Prof. Dr. Tatlı, bir alt ceza olan bir yıl süreli “Görevden çekilmiş sayma” cezası ile tecziye edildi. Danıştay 8. Dairesi de bu cezayı tasdik etti. Prof. Tatlı açıklamasına şöyle devam etti: “Bu gün gelinen en son durum ise, kararın tarafımızdan temyizi ile, Danıştay Daireler Kurulu, verilen disiplin cezasının, ne 2547 sayılı YÖK kanununa ve ne de 657 sayılı Devlet memurları kanununa dayanmadığına ve bu cezanın kanunsuz olduğuna karar verdi. Danıştay Daireler Kurulu’nun verdiği bu kararla, bizim suçsuzluğumuz ispatlandı. Geç de olsa, adalet bizi haklı çıkaracak şekilde tecelli etti. Ama aradan sekiz sene geçti. Ümit ediyorum ki, bu ara karar, en kısa zamanda neticelenir.  Kanaatimce, telafisi imkânsız mağduriyetlere sebep olan hukukun bu kadar yavaş işlemesi önlenmeli ve bunun mutlaka bir çaresi bulunmalıdır. Yoksa geçen zamanı geri getirmek mümkün değildir.” Prof. Tatlı, 8 yıl aradan sonra, Danıştay Daireler Kurulu’nun kararıyla yeniden Dumlupınar Üniversitesi’ndeki görevine döndü. 
Okunma Sayısı: 4562
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı