"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, ebediyete uğurlandı

10 Mart 2016, Perşembe 18:49
Geçen hafta geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavi altındayken 80 yaşında vefat eden Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavi altındayken 80 yaşında vefat eden Prof. Dr. Bekir Topaloğlu için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altınkulaç ve Prof. Dr. Hayrettin Karaman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. 

Cenaze töreninde taziyeleri, Topaloğlu'nun kardeşi Prof. Dr. Ahmet Topaloğlu, Bekir Topaloğlu'nun kızları ve damatları kabul etti. Eşi Kadriye Topaloğlu ise rahatsızlığı nedeniyle cenaze namazına katılamadı.

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in ricası üzerine Topaloğlu'nun 55 yıllık dostu Hayrettin Karaman kıldırdı. Namazın ardından Topaloğlu'ın cenazesi Çamlıca Mezarlığı'na defnedilmek üzere götürüldü. 

Mehmet Görmez, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ilahiyat alanında önemli bir ismin kaybedildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bugün gerçekten Türkiye'de, özellikle ilahiyat alanında bir neslin hocası, hocaların hocası Prof. Dr. Bekir Topaloğlu Hocamızı ebediyete uğurlamanın hüznü içindeyiz. Öncelikle Cenab-ı Hak kendisine rahmet eylesin. Bekir Topaloğlu Hocamız ve beraberinde olan hocalar, aslında Türkiye'de bir çığırın öncüsü olan hocalarımız. Onlar sadece ilmin yolunu açmadılar, aynı zamanda o yolda yürüdüler, talebeleriyle beraber yürüdüler, hayatlarını bu işe vakfettiler. Bize çok büyük eserler bıraktı. Hassaten İslam dünyasının tamamının ihmal ettiği ve ihmal ettiği için de bazı sıkıntılara yol açılan, İmam Maturidi olarak bildiğimiz büyük alimin İmam Maturidi'nin Te'vilatü'l-Kur'ân adlı büyük eserini bizlere hem neşrini gerçekleştirdi hem de tercümesini yaptı. Ayrıca 44 cildiyle biten İslam Ansiklopedisi'nin başından sonuna kadar her kademesinde çok büyük vazifeler yaptı. Cenabı Hak'tan kendisine rahmet diliyorum"

Cenaze namazını kıldıran Hayrettin Karaman ise Topaloğlu kendisiyle son olarka 10 gün önce görüştüklerini belirterek, "Ölümü düşünmüyordu, (İmam Maturidi'nin Te'vilatü'l-Kur'ân) tefsirini bitirmek istiyordu. Bunun için bir heyet kurmuştu, tercüme ediyorlardı. Ölmeden önce bunu bitireyim diyordu" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Bekir Topaloğlu vefat etti

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/prof-dr-bekir-topaloglu-vefat-etti_389013

 

AA

Okunma Sayısı: 2149
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı