"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmalarından etkilendim”

24 Aralık 2011, Cumartesi
İNGİLTERE Manchester’ın 2005-2006 yıllarında en genç ve ilk Müslüman İl Meclis Başkanı olarak seçilen Pakistan asıllı Afzal Han, Prof. Dr. Fuat Sezgin İstanbul İslâm Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ni ziyaret etti.
Müslümanların dünya bilim mirasına evrensel katkılarını hayranlık içerisinde inceleyen Afzal Han, üstün gayretleriyle müzeyi kuran Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmalarından çok etkilendiğini belirterek bütün dünyanın bu bilgileri yerinde görmesi gerektiğini kaydetti. Afzal Han, Kasım ayı içerisinde Türklerin bilim, kültür ve sanata geçmişte ve günümüzde yaptıkları katkıları amacıyla Manchester’da “Türkiye: Kültür ve Medeniyetler Arası Köprü” temasıyla bir Türk Festivali tertip ettiklerini ifade ederek bazı benzer numuneleri orada sergilediklerini, ancak Müzenin sahip olduğu koleksiyonla eşsiz olduğunu belirtti. Bu vesileyle Müzeyi himaye etmek ve geliştirmek amacıyla kurulan Prof. Dr. Fuat Sezgin İslâm Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı’nın faaliyetleri hakkında Genel Sekreter Mehmet Fatih Serenli’den bilgi alan Afzal Han, Manchester’da kurmuş oldukları Britanya İslâm Mirası Merkezi ile Vakıf arasında işbirliği dileklerini dile getirdi. 
Okunma Sayısı: 1869
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı