"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Prof. Dr. Şerif Mardin vefat etti

06 Eylül 2017, Çarşamba 23:59
Sosyolog ve siyaset bilimci Prof. Dr. Şerif Mardin (90), vefat etti.

Prof. Dr. Mardin, İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü özel bir hastanede akşam saatlerinde vefat etti.

Mardin'in cenazesinin yarın Yeniköy Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Prof. Dr. Şerif Mardin kimdir?

1927 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nde başladığı orta öğrenimini ABD'de tamamladı. Stanford Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü mezuniyetinin ardından lisansüstü eğitimini John Hopkins Üniversitesi’nde yaptı. 1954'te Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne asistan olarak giren Mardin, doktorasını Stanford Üniversitesi'nde tamamladı. 1964'te doçent, 1969'da ise profesör oldu.

Ankara Üniversitesi'nde 13 yıl hocalık yaptıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin kurucu Dekanlığını ve Sosyoloji Bölümü Başkanlığı yaptı. Daha sonra yaklaşık 13 sene Washington'daki American University'de İslam Araştırmaları Merkezi Başkanlığını yürüttü.

Ardından Türkiye'ye gelerek çalışmalarını Sabancı Üniversitesi'nde sürdürdü.

Prof. Dr. Şerif Mardin, en son İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi olarak görev yapıyordu.

***

Okumak için tıklayınız:

Prof. Dr. Şerif Mardin: Said Nursî’de dayatma yok, katılım ve müzakere var

***

Yeni Asya Gazetesi Yazarlarından M. Latif Salihoğlu'nun Prof. Dr. Şerif Mardin ile ilgli paylaşımı

''Şerif Mardin Vefat Etti

Mütefekkir Cemil Meriç'in tavsiyesiyle "Bediüzzaman Said Nursî Olayı" isimli kitabı İngilizce yazan Prof. Şerif Mardin'e Allah rahmet eylesin.

*

Sonradan Türkçe'ye tercüme edilen bu kitâbî çalışması sebebiyle Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyeliğinden ihraç edilmesine rağmen, Şerif Mardin Hoca geri adım atmadı.

Orijinali İngilizce olan bu vesilesiyle, yabancı ülkelerden bazı öğrencilerin Türkiye'ye gelip doktora çalışması yaptıklarını yakinen biliyoruz.

Bu arada, "mahalle baskısı" tabirinin literatüre geçmesi de onun sayesinde oldu.

Bilvesile, yakınlarına sabır diliyor ve taziyetlerimizi sunuyoruz.''

AA

Etiketler: şerif mardin
Okunma Sayısı: 3114
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali KANDİL

    7.9.2017 09:21:10

    Allah rahmet etsin. Risale-i Nur ve Bediüzzaman hakkındaki müsbet bakışı, onun taksiratının affına vesile olsun inşallah...

  • Özdemiroğlu

    7.9.2017 07:20:44

    Allah mağfiret eylesin ve taksiratını affetsin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı