"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Prof. M. Esad Coşan rahmetle anılıyor

04 Şubat 2018, Pazar 16:41
4 Şubat 2001'de, Avustralya'nın Sidney şehrinde geçirdiği bir trafik kazası sonucu Hakkın Rahmetine kavuşan alim Prof. M. Esad Coşan dualarla anılıyor.

28 Şubat 1997 sürecinde yaşanan gerilim nedeniyle yurtdışında yaşamak zorunda bırakılan Prof. Dr. M. Esad Coşan, 4 Şubat 2001'de Avustralya'da geçirdiği bir trafik kazasında Hakkın rahmetine kavuşmuştu. Kazada yanında bulunan damadı Prof. Dr. Ali Yücel Uyarel de vefat etmişti.

Coşan ailesi ve tüm sevenleri Prof. M. Esad Coşan'ı rahmetle yad etti.  

Alim ve mütefekkir Prof. M. Esad Coşan, internet e-mail ve sohbet grupları oluşturulması, sanal ortamda hadis, tefsir dersleri verilmesi gibi yeni hizmetlere de vesile olmuştu. 

Prof. Mahmud Esad Coşan Kimdir?

Prof. Dr. M. Esad Coşan, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 14 Nisan 1938'de dünyaya geldi. 1956'da da Vefa Lisesi'ni bitirdi ve aynı yıl İÜ Edebiyat Fakültesi Arap-Fars Filolojisi'ne girdi. 1960'ta pekiyi dereceyle mezun oldu. 1965'te 'İlahiyat Doktoru' oldu. 1982'de, ilahiyat profesörü olan Coşan Hocaefendi, yurtdışında üniversitelerde misafir öğretim üyeliklerinde bulundu. 1977'de Mehmed Zahid Kotku Hazretleri'nin tavsiyeleriyle hadis sohbetlerine başlayan Prof. Coşan, 13 Kasım 1980'de hocasısının vefatıyla, onun hizmetlerini üstelndi. 33 tane yayınlanmış kitabı bulunan Coşan, 1987'de kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Prof. Dr. M. Esad Coşan, 4 Şubat 2001'de Avustralya'da geçirdiği bir trafik kazası sonucu Hakkın Rahmetine kavuşmuştu. Mekanı Cennet olsun.

Haber Merkezi

Etiketler: esad coşan
Okunma Sayısı: 5181
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı