"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Profesördüm, pompacı bile olamıyorum!

30 Mayıs 2017, Salı
KHK ile görevinden ihraç edilen öğretim üyesi bir Prof. Dr., Ömer Faruk Gergerlioğlu’na başından geçenleri anlattı.

Bunları sitesinde dikkat çekici bir şekilde aktaran, KHK keyfiliği ve zulmüyle ortaya çıkan dramlara ayna tutan Gergerlioğlu’nun aktardığı bir cümlede, “Öğretim üyesiydim, KHK’yla ihraç edildim, benzin istasyonunda pompacı bile olamadım” ifadeleri geçiyor. İşte ihraç edilen doktorun anlattıklarından bir kaç cümle: “Emeklilikteki hakkım olan kadroma el koydular. Hiçbir hastane işe almıyor beni. Emekliliğimi yapmıyorlar. Emekli ikramiyemi vermiyorlar. Sadece yaşamama izin veriyorlar artık. 10 aydır maaş alamadım. Emekli olamadım. 10 aydır yol param yok diye memleketime gidemedim, gül yüzlü anamı babamı göremedim. Pazara geç gidip ucuza almayı öğrendim. Hangi dükkan ne kadar ucuz satmakta olduğunu öğrenme yollarını öğrendim. Çöpten bir şey toplayanlarının birçoğunun çok nazik birileri olduğunu öğrendim. Çöpten yemek toplayan kişilerin oldukça çok olduğunu öğrendim. “

Tek suçum yardım yapmak

“Benim Bay Lock’um yok. Bank Asya da hesabım hiç olmadı hatta hayatım boyunca banka kapılarını bir defa bile tutmadım. Cemaatin okullarında hiç okumadım. Çocuklarım sadece devlet okullarında okudu. (…)Sadece bana sorulan soru Kimse Yok mu derneğine toplamda 100 TL kadar kandillerde 5 TL lik mesajlara yardım yaptığım söylendi. 15 temmuzdan 2 yıl öncesinden daha önceki tarihlerde kandillerde yardım için gelen mesajlara küçük kızımın evet dediğini ve bu nedenle toplamda 100 TL kadar yardım yapılmış olabileceğini, ancak Cumhurbaşkanımız onları terörist kabul ettikten sonra 1 TL bile yardım olmadığını söyledim. Ayrıca LÖSEV ve Ortopedik Engelli Derneğinden gelen mesajlara da kızımın evet diye cevap yazıp 5 TL yardım yaptığımızı söyledim. Anlayabildiğim kadarı ile tek suçum bu galiba. 

Hocam özür dilerim çalıştıramam

İnanması belki zor ama doktor olduğum halde iş yok bana. İhraç derken kadromuzu da bloke ettikleri için kadromuzu kullanamıyoruz. Profesör Doktor olduğum halde özel bir Tıp Merkezine gittim gece pratisyen nöbeti tutayım çocuklarım aç kalmasın diye. Tıp Merkezi sahibinin gözler sulandı. “Hocam özür dilerim çalıştıramam. Gelir burayı incelerler, bize baskı yaparlar. Benim gücüm yetmez buna” dedi. Benzin istasyonunda pompacı ilanı vardı. Gece beni kimse görmez, hastalarım çok beni karanlıkta tanımazlar dedim çalışmak istedim. 40 yaş üstünü çalıştırmıyorlarmış. Yakın gözlük kullanıyorum ne parayı saymada ne de pompayı kullanırken tuşları kullanmada rahat olmazmış. Sağlam gözlü arıyorlarmış. Ne yapayım çok kitap okudum. Sadece 3 kitap sahibiyim. Yüzlerce bilimsel makalem var. Yurt dışı dergilerde ise yayınlanmış toplamda 50 den fazla yabancı dilde yazım var ayrıca, Türkçe makale sayım ise oldukça fazla. Gözlerim bozuldu. “Keşke az okusaymışım”diyorum bazen kendi kendime. 9 ay oldu, ne maaş aldım, ne emekli edildim, ne haklarım verildi, ne de suçum söylendi.

Okunma Sayısı: 8576
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • armagan

    30.5.2017 13:40:03

    Adalet öldü

  • ali

    30.5.2017 10:02:45

    işin ilğinç yanıda suçun 15 temmuza kadar faliyette olan yardım dernegine yardım etmek. HEM SUÇMU, DEVLETİN İZİN VERDİĞİ DERNEGE YARDIM ETMEK

  • ali

    30.5.2017 10:00:48

    yazık bu insanlara.Türkiyenin yetişmiş eğitimli 150 bin insanı çöpe atıldı.

  • Abdullah Çelik

    30.5.2017 04:32:56

    Kıyamet günü için adalet terazileri kuracağız. Öyle ki hiçbir kimseye zerre kadar zulmedilmeyecek. (Yapılan iş) bir hardal tanesi ağırlığınca da olsa, onu getirip ortaya koyacağız. Hesap görücü olarak biz yeteriz. (Mü'minûn Suresi)

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı