"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ramazan birleştirdi

28 Mayıs 2017, Pazar 00:10
​Zor günlerin yaşandığı şu günlerde dünya liderleri Ramazan ayının birleştirici yönüne dikkat çekti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, yayımladığı mesaj ile Müslümanların Ramazan ayını kutladı. Sosyal medya hesaplarından da paylaşılan mesajında, Hazreti Muhammed’e (asm) Kur’ân-ı Kerîm’in indirilmeye başlandığı Ramazan ayının Müslümanlar için yılın en kutsal dönemi olduğunu vurgulayan Trudeau, şunları kaydetti:  “Bu ay boyunca oruç tutan ve ibadet edenlere manevî kazanımlar vardır. Ramazan aynı zamanda Müslümanların, aile ve dostları ile ibadet edip iftar yemeklerinde buluştukları toplumsal bir zamandır. Ramazan bize hem toplumumuzda hem de dünyada başkaları ile cömertçe paylaşmayı ve hediyeleşmeyi hatırlatıyor. Bu yıl Kanada Konfederasyonu’nun 150. yıl dönümünü kutluyoruz. Kanada’yı yaşanacak harika bir yer yapmak için farklı kültür, gelenek ve inançlarla onurlandıralım. Müslüman Kanadalılar, Kanada’nın güçlü, çeşitli ve kapsamlı bir ülke olmasını sağlıyor. Ailem ve eşim Sophie adına, Kanada’da ve dünyada yaşayan Müslüman topluluklara en iyi dileklerimi sunarım. Ramazan mübarek!”  

İngiltere Başbakanı: Hayırlı Ramazanlar

İngiltere Başbakanı Theresa May de, ülkesindeki ve bütün dünyadaki Müslümanların Ramazan ayını kutladı. Yayımladığı mesajında, Ramazan’ın hem Britanya hem de dünya genelindeki bütün Müslümanlar için değerli ve özel bir dönem olduğunu belirten May, “uzun yaz günlerine rağmen Britanya’daki Müslümanların gücünün, inançlarını yerine getirme özverisine sahip olduğunu” kaydetti. “Ramazan, güçlü bir toplum ruhu duygusu beslediğini, camilerin kapılarını açması ve bütün inançlardan insanları nezaketle ağırlamasıyla yansıtıyor.” ifadesini kullanan May, iftarların da önemine vurgu yaparak, “(İftarlar) Her kesimden kişilerin bir araya getirilmesi, komşuların tecrübelerini birbirleriyle paylaşması ve dostluklar ile samimiyetin geliştirilmesi için önemli bir fırsat sunuyor. Bu Ramazanda, bu barış, düşünce ve inanca bağlılık bayramının insanları nasıl birbirine yakınlaştırdığını kutlayalım ve hem burada hem de bütün dünyadaki Müslümanlara, hayırlı Ramazanlar dileyelim.” ifadelerine yer verdi.      

ABD’den mesaj var, faaliyet iptal

ABD Başkanı Donald Trump, bütün İslâm âleminin Ramazan ayını tebrik ederek, “Amerikan halkı adına bütün Müslümanlara huzurlu bir Ramazan geçirmelerini diliyorum.” değerlendirmesinde bulundu. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Trump’ın Ramazan ayı için yayımladığı mesaj paylaşıldı. Mesajında, Ramazanın özünde şiddeti reddetme, barışı sürdürme ve yoksun olanlara yardım etme ruhu olduğunu kaydeden Donald Trump, bu ruha aykırı şekilde son dönemde İngiltere ve Mısır’da yaşanan terör saldırılarına dikkati çekti.  Öte yandan, ABD’de her sene düzenlenen Ramazanfaaliyeti bu yıl yapılmayacak. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Bakanlığın ev sahipliğinde düzenlenen Ramazan resepsiyonunu yapmayı reddetti. Bakanlığın 18 yıldan bu yana aralıksız düzenlediği ve ülkedeki Müslüman topluluklarının ileri gelenlerinin, diplomat ve üst düzey yetkililerin katıldığı Ramazan faaliyetinin bu yıl düzenlenmemesi kararı alındı.

AA - DHA

Etiketler: ramazan ayı
Okunma Sayısı: 1685
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    28.5.2017 03:58:13

    Kur'an'in mucizesi her zaman devam ediyor. Kur'an'in indigi ay olmasi nedeniyle de her Ramazan ihsan-i ilahiyle dopdolu mucizelerle donatilmis. Var olan her müsbet sey bu ayda daha suhuletle zuhur ediyor. Te'siri tüm dünyaya ve sekenelerine...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı