"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ramazan kardeşliğe vesile olsun

14 Mayıs 2018, Pazartesi 20:30
Paylaşmaya, kucaklaşmaya ve kardeşliğe vesile olması temenni edilen Ramazan ayı 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü başlıyor,

Duaların geri çevrilmediği, sofralardaki bereketin her zamankinden fazla olduğu ay Ramazan ayı bu sene 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü başlıyor.

Bir hilal ile başlayıp bir hilal ile nihayete eren ve Ramazan ayının ardından gelen Ramazan bayramı da Allah’ın Müslüman âlemine bir hediyesi olarak kabul ediliyor ve değerlendirilmeye çalışılıyor.  

İlk teravih namazı ne zaman?

İlk teravih namazı 15 Mayıs Salı günü akşamı kılınacak. Sözlükte rahatlatmak, dinlendirmek anlamlarına gelen terviha kelimesinin çoğulu olan teravih, dinî bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir. Teravih namazının mahiyeti hakkında bilgi veren âlimler şunları dedi: “Teravih namazı, Ramazan ayında yatsı namazı ile vitr namazı arasında kılınan bir nafile namazdır. Bundan dolayıdır ki nafile namazların tek başına kılınması daha faziletli olduğu halde, teravih namazının cemaatle kılınması Hz. Peygamber (s.a.v.)’in uygulaması ile sabittir. Nitekim Hz. Peygamber teravih namazını birkaç defa cemaatle kıldırmış, ancak daha sonra farz olur düşüncesiyle cemaate kıldırmaktan vazgeçmiştir (Buhari, Salatü’t-Teravih, 1; Müslim, Müsafirin, 177). “

Kaç saat oruçlu kalınacak?

Üç ayların sonuncusu olan ve 11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayı, 16 Mayıs Çarşamba günü başlayıp 14 Haziran Perşembe günü sona erecek. Müslümanlar 15 Mayıs’ı 16 Mayıs’a bağlayan gece sahura kalkıp niyet edecekler. Vatandaşlar 30 gün boyunca oruç tutarken yaklaşık 16 buçuk saat iftarı bekleyecekler.

Bayram tatili kaç gün?

14 Haziran arefe günü Perşembe günü. Ramazan Bayramı’nın ilk günü ise 15 Haziran Cuma, ikinci günü 16 Haziran Cumartesi ve son günü 17 Haziran Pazar. Bu yıl Ramazan ayının ilk günü Cuma gününe, ikinci ve üçüncü günü hafta sonu tatiline geldiği için bu yıl bayram tatilinin 9 gün olması beklenmiyor. 

Kadir Gecesi ne zaman?

11 ayın sultanı olarak nitelendirilen ve Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ay olan Ramazan ayı 14 Haziran Perşembe günü sona erecek. Müslümanlar, 15 Mayıs’ı 16 Mayıs’a bağlayan gece sahura kalkıp niyet edecekler. Ramazan ayı içerisinde de Kadir Gecesi idrak edilecek. Ramazan ayının 27. gününe denk gelen Kadir Gecesi bu yıl 10 Haziran’a denk geliyor.

Okunma Sayısı: 1850
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı