"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Raşit Tükel: Sonuca bağlı kalınmayacaksa seçim niye yapıldı?

03 Nisan 2015, Cuma 19:27
İstanbul Üniversitesi rektörlük seçiminde birinci olmasına karşın atanmayan Prof.Dr. Raşit Tükel, "Bir seçimin sonucuna bağlı kalmayacaksınız, bir seçim niye yapılır?" dedi.

İstanbul Üniversitesi'ndeki rektörlük seçiminde ikinci olan Prof. Dr. Mahmut Ak'ın rektör olarak atanmasının ardından seçimin birincisi Prof. Dr. Raşit Tükel basın toplantısı düzenledi.

İ. Ü. İstanbul Tıp Fakültesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Tükel, YÖK ve Yükseköğretim Yasası'nın antidemokratik bir yasa olduğunu söyledi. Tükel sandığın iradesine saygı göstermenin demokrasinin gereği olduğunu belirterek şöyle konuştu: 

'Sandık iradesi yok sayıldı'

"YÖK sıralamayı değiştirmişti. Biz gerekçesini sorduk. Fakat yanıt alamadık. Eş zamanlı seçim yapılan birçok üniversitede de benzer sorunlar var. Bir seçimin sonucuna bağlı kalmayacaksınız, bir seçim niye yapılır? Cumhurbaşkanlığı tarafından da 300 oy gibi yüksek bir oyla geride olan aday atandı. Sandığın iradesinin bir kez daha yok sayıldığı, şu ana kadar sadece oy verenlerin değil, bütün üniversite bileşenlerinin, tüm duyarlı bizi destekleyen kamuoyunun beklentisine, sandığın iradesine bir saldırı olarak bunu değerlendirdik."

'Söylet'i eleştirebiliriz ama meşruydu'

Tükel "İkinci sırada olduğu için, seçilmemiş olan bir adayın rektör olarak atanmasını meşru olarak kabul etmeyeceğimizi bir kez daha burada sizlerle paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

2012 rektörlük seçimlerinde en yüksek oyu olan Yunus Söylet ile ilgili de konuşan Tükel, "Yaptıklarına karşı olabiliriz, eleştirebiliriz ama en yüksek oyu almıştır. Meşru rektördür. Bu her koşulda, her dönemde böyle olması gerekir" dedi.

Tükel birinci, Ak ikinci olmuştu

İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet’in genel seçimde milletvekili adayı olmak için istifa etmesinin ardından 12 Mart’ta yapılan seçimde Prof. Dr. Raşit Tükel 1202 oyla birinci çıkmıştı. İkinci sıradaki Prof. Dr. Mahmut Ak 908 oyla almıştı. Seçimin ardından YÖK’e 6 adayın ismi gönderilmiş. YÖK Genel Kurulu aday sayısını 3’e indirerek listeyi Cumhurbaşkanlığı’na sunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da YÖK’ün listede birinci sıraya koyduğu Mahmut Ak’ı rektör olarak atadı.

Okunma Sayısı: 1371
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    3.4.2015 23:50:39

    AKP nin ne adalet,ne kalkınma ile alaksı asla olmadı ve olamazda.Zira dün ak dediğine bugün kara diyen,IMF ye boruc bitirdik deyip ülkeyi 129 milyar dolar dış borçtan 600 milyar doların üstüne çıkartan beceriksizlerin birde ADALET diyerek en çok oyu alan yerine istediklerini seçmeleri ile ADALETLİ VE DEMOKRAT OLAMADIKLARININ DELİLİDİR.

  • Abdurrahman KOCAK

    3.4.2015 20:42:39

    Adalet Kalkinma partisi nin ileri demokrasi orneklerinden biri...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı