"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rektörlere mağduriyet uyarısı

12 Nisan 2018, Perşembe 18:10
YÖK Başkanı Yekta Saraç, Osmangazi Üniversitesi’ndeki silahlı saldırıyla ilgili YÖK Genel Kurulu’nda yapılan olağanüstü toplantı sonrası açıklama yaptı.

Saraç, idari soruşturmanın en kısa sürede tamamlanacağını bildirirken “Üniversite rektörlerimizle bu toplantıdan çıkan sonuçlar paylaşılacaktır” dedi. Türkiye, 6 Nisan’da üniversitede yaşanan katliamla sarsıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde Volkan Bayar adlı araştırma görevlisinin, üniversitenin Eğitim Fakültesi’nde düzenlediği saldırıda, Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu ile öğretim görevlileri Serdar Çağlak ve Yasir Armağan vefat etti. Katil Bayar’ın, 103 kişi hakkında asılsız ihbarla işinden oldurduğu tartışmaları devam ederken, kendisine sahip çıktığı öne sürülen üniversite rektörü Hasan Gönen’den istifa haberi geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) de bugün saldırıyla ilgili olağanüstü toplantı. Bu toplantıdan sonra açıklama yapan YÖK Başkanı Saraç, “Üniversitelerimiz terör örgütleriyle mücadeleyi, terör örgütlerine sıfır toleransla ve mağduriyetlerin yaşanmaması için azami dikkatle sürdürmelidir. Bu bağlamda, üniversite rektörlerimizle bu toplantıdan çıkan sonuçlar paylaşılacaktır” diye konuştu. Öte yandan YÖK, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne vekaleten Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Şenocak’ı atadı.

 

AA

Etiketler: yekta saraç, yök
Okunma Sayısı: 1764
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı