"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Reyhanlı'da 4 farklı yere roket isabet etti: 37 yaralı

21 Ocak 2018, Pazar 21:10
Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki dört farklı yere roket isabet etti. Saldırılarda 4'ü ağır olmak üzere 37 kişi yaralandı.

Alınan ilk bilgiye göre, ilçeye bağlı Rıfat Bahadırlı Caddesi üzerindeki bir ev ile Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir iş yerine Suriye tarafından ateşlendiği belirtilen iki roket isabet etti.

Aynı dakikalarda Tayfur Sökmen Caddesi'ne de roket isabet ederken, can kaybının meydana gelmediği olayda yaralananların olduğu öğrenildi.

Binalarda ve araçlarda hasar meydana geldi.

Bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliği aldı.

"Roket saldırısını şiddetle kınıyorum"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PYD/YPG terör örgütü tarafından Reyhanlı’ya atılan ve bir Suriyeli misafirimizin ölümüne, 32 vatandaşımızın da yaralanmasına neden olan roket saldırısını şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine düzenlenen saldırıyı kınayan paylaşımda bulundu.

Çavuşoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"PYD/YPG terör örgütü tarafından Reyhanlı’ya atılan ve bir Suriyeli misafirimizin ölümüne, 32 vatandaşımızın da yaralanmasına neden olan roket saldırısını şiddetle kınıyorum. Teröristlerin masum insanlara yönelik bu saldırısı, PYD/YPG’nin gerçek yüzünü ortaya koyuyor."

"37 yaralımız var"

Hatay Valisi Erdal Ata, olayda yaralananları tedavi gördükleri Reyhanlı Devlet Hastanesinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hastane yetkililerinden yaralılar hakkında bilgi alan Ata, ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Reyhanlı ilçesinde meydana gelen olayda 37 kişinin yaralandığını söyledi.

Yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğunu belirten Ata, şöyle devam etti:

"Suriye'den atılan roketler marifetiyle 37 yaralımız var. Bunlardan 31'i ayakta tedavi sonrası taburcu edildi, 4 ağır yaralı var. Bunların 3'ü Hatay Devlet Hastanesinde, biri Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde. Şu an Reyhanlı Hastanesinde de 2 hastamız var ve sağlık durumları iyi, gözlem altına alındılar. Onlar da muhtemelen yakın tarihte taburcu edilecekler."

Bir apartmanın çatısına roket isabet etti

İlçeye bağlı Yeni Mahalle'de 4 katlı bir evin çatısına da roket isabet etti. 

Olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Öte yandan, çevredeki ev ve iş yerlerinin camlarının kırıldığı görüldü.

AA

Etiketler: hatay, reyhanlı
Okunma Sayısı: 2315
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı