"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Reyhanlı davası ertelendi

06 Şubat 2015, Cuma 15:15
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 1 Mayıs 2013'te 52 kişinin öldüğü saldırıya ilişkin Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava ertelendi.

Güvenlik nedeniyle Ankara'ya sevk edilen Reyhanlı davasında ilk olarak mağdur yakınları ve avukatları söz aldı. Söz alan mağdur yakınlarından Saraç Cüneytoğlu ve Medine Erdemci, patlamanın sorumlularının patlamanın olduğu yerde darağacı kurulup asılmasını istediler. Tutuklu sanıkların görüntülü ifade verdikleri duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile bazı CHP milletvekilleri de takip etti.

Mahkeme heyeti, mağdurları ve mağdur avukatlarını dinledikten sonra tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıkların avukatlarını dinledi. Daha sonra heyet, tutuklu sanıklardan görüntülü beyanlarını istedi. Tutuklu sanık Doğan Özdemir, eğer olayla bir ilgisi varsa Reyhanlı halkının talep ettiği gibi Reyhanlı meydanında darağacında asılmayı kabul ettiğini söyledi.

Sanık ve mağdur avukatlarından bazıları ise, dava dosyasının Niğde Ulukışla'da meydana gelen El Kaide katliamı dosyasıyla birleştirilmesini talep etti. Verilen aranın ardından tekrar başlayan dava 8 Mayıs'a ertelendi. 

Sabah

Okunma Sayısı: 876
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı