"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Risale-i Nur ihtiyaçlara kâfi gelir

06 Aralık 2016, Salı
Yeni Asya Vakfı Süleymaniye Konferans Salonunda gerçekleştirilen içtimai dersler devam ediyor. Yapılan ortak derslerde, ‘Risale-i Nur’un Meslek ve Meşrebi’ ele alındı.

Gazetemizde ilan edilen “İçtimai Derslerden” ikincisi 4 Aralık 2016 Pazar günü Yeni Asya Vakfı Süleymaniye Konferans Salonu’nda yapıldı. Derste ‘Risale-i Nurun Meslek ve Meşrebi’ üzerinde duruldu. Programda ilk olarak, Risale-i Nur’un bir düsturu olan ‘Risale-i Nur Talebeleri, Risale-i Nur’un dairesi haricinde nur aramamalı ve aramaz’ diye başlayan Bediüzzaman’ın 28. Mektub’u okundu. 

İzahlarıyla batılı filozofları susturdu

“Evet, evliya divanlarını ve ulemanın kitaplarını çok mütalaa eden bir kısım zatların itirafıyla Risaletü’n-Nur’un verdiği zevk ve şevk ve iman ve iz’an onlardan çok daha kuvvetlidir.” düsturuyla devam edilen programda, bu sebeple Nur talebelerinin ehl-i tarikatın takip ettiği mesleğe ihtiyacının olmadığı anlatıldı. Programda, “Bediüzzaman, günümüze kadar gelen İslam bilginlerinin ve İbn-i Sina ve Farabi gibi hukemanın izah edemeyerek öldükten sonra dirilmek ve kader gibi meseleler Kur’ân ve hadislerle bize geldiği için inanır iman ederiz; ama akılla izah edemeyiz. Akıl bu yolda gidemez” dedikleri halde, Risale-i Nur küçük bir çocuğun da anlayacağı şekilde Haşir ve Kader meselesini izah etmiş ve bu konuları anlayamadığından itiraz eden batılı filozofları susturmuştur” ifadeleri dile getirildi. 

Başka eserlere ihtiyaç bırakmıyor 

Risale-i Nur’u okuyan fikir ve düşünce adamı Cemil Meriç’in ‘Batılılaşma cereyanı ilk defa Risale-i Nur kalesi önünde gerilemiştir’ tespitinin hatırlatıldığı içtimai derste, “Bu sebeple Bediüzzaman, “Risaletü’n-Nur, hakaık-ı imaniyeye dair ihtiyaçlara kâfi geliyor; başka eserlere ihtiyaç bırakmıyor” (Kastamonu Lahikası, 97.) buyurmuştur. Böyle bir hakikat kaynağı olan Risale-i Nuru bırakıp veya ona zarar verecek, Müslümanların kafasına şüpheler sokacak bid’a ve dalalete alet olacak ve Risale-i Nur hizmetini engelleyecek olan yayınları okumak ve onlara destek olmak ‘Takvayı, azimeti ve sünnet-i seniyyeyi ihyayı’ esas alan Risale-i Nur Talebelerine yakışmaz ve Risale-i Nur’un hakikat mesleğine tamamen aykırıdır” denildi. Soru ve Cevap bölümünde dinleyicilerden gelen çeşitli sorulara yine Risale-i Nur’un muhtelif yerlerinden ilgili cevapları bularak izah edildi.

Konuyla ilgili önemli makaleler:

Risale-i Nur’u niçin çok okumalıyız?

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/risale-i-nur-u-nicin-cok-okumaliyiz_414017

Karl Marx’ın saltanatını yıkan adam: Bediüzzaman Said Nursî

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/atilla-yilmaz/karl-marx-in-saltanatini-yikan-adam-bediuzzaman-said-nursi_412956

Risâle-i Nur nasıl bir tefsirdir?

Müellif-i Muhterem Bediüzzaman Said Nursî’nin de ifadesiyle “Risale-i Nur, Kur’ân’ın hakikî bir tefsiri ve hakikatinin bir tercümanı ve meselelerinin bürhanıdır.”1

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/abdullah-nursoz/risale-i-nur-nasil-bir-tefsirdir_411003

Risale-i Nur’da iman âyetlerinin tefsiri

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/risale-i-nur-da-iman-ayetlerinin-tefsiri_412367

Risale-i Nur, neden bu asra bakan bir tefsirdir?

Risale-i Nur eserleri, muhtevası, telif ediliş tarzı, dili ve düzeni itibariyle diğer İslâmî eser ve tefsirlerden farklıdır.

Zira asrın yaralarına tiryaklar sunan, dinsizlik cereyanlarına karşı delil ve ispat metodunu kullanarak çağın tereddüt ve şüphelerini bertaraf eden; isyanlara, zulümlere ve toplumda meydana gelen kargaşa ve problemlere karşı İslâmî, imanî hakikatler eşliğinde çözümler sunan bir devalar manzumesidir. 

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/seyma-turkan/risale-i-nur-neden-bu-asra-bakan-bir-tefsirdir_409998

Haber Merkezi

Etiketler: risale-i nur
Okunma Sayısı: 2201
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı