"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Risale-i Nur'ları basım yetkisi Diyanet'e verildi

22 Kasım 2014, Cumartesi 18:26
Kulu Cihanbeyli Yardımlaşma, Kültür ve Çevre Derneği'nin Konya’daki bir otelde düzenlediği Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşmaları Programı'nda konuşan Arınç, Risale-i Nur'ların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çıkarılan bir kararname ile Risale-i Nur'ların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı, dağıtımı ve okuturulmasının önünün açıldığını belirten Arınç, şunları ifade etti:

"Dün bir kararname çıkardık. İlk imzayı ben attım. Dünkü kararnamede Bediüzzaman Said Nursi'nin eserleri tek tek sayıldı. Bu eserlerin basım hakkı Diyanet İşleri Başkanlığına verildi. Kimin isteği? Rahmetli Bediüzzaman Hazretlerinin isteği. 'Benim kitaplarımı devlet bassın. Benim kitaplarımı devlet basıp okutturmalı.' Bir vasiyetti. Şimdi, çok şükür Başbakanımız Davutoğlu'na doğrudan bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığı aslına uygun olarak, altını çizerek söylüyorum, kararnamede var, aslına uygun olarak 130 parça o eserlerin tek tek ismi de sayılmak suretiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılması dağıtılması, okunması, okutturulması konusunu yetkili kıldı. Allah'a hamd olsun bu işi başarabildiğimiz için. Belki yıllar sonra üstad hazretlerinin o sözünün yerine geldiğini görmek hepimiz için bir mutluluktur."

Okunma Sayısı: 4473
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • amasya 0563

    13.1.2015 00:06:56

    Ümmeti Muhammed a.s.m. hiçbir zaman hak olmayan bir meselede ittifak etmez. İttifak varsa o mesele haktır. Nurların lehine olan her hizmete takdirle baksak. Ne kaybederiz. Üstadın varisi hükmünde ki abileri yanlış bir şey üzerinde ittifak etmez. Kim aslına uygun basarsa zaten diyanet izin veriyor. Tahrif edenlere karşı bir set oldu. Eskiden 10 tane yayınevi basıyorlarsa şimdi daha çok yayınevi basacak. Daha çok okunacak. Herkes hakiki Nur talebesi olmaya çalışacak. Yeni asya eskide kaç adet satıyorsa şimdi daha çok satacak. Ama aslına uygun basarsa. Yoksa tahrif eder ve orjinalliğini bozarsa, kimsede suçu aramasınlar.

  • mustafa yaprak

    23.11.2014 21:20:33

    Hanifi GUR kardeş...bu meseleleri anlayabilmen için bol,bol risale okumalısın.Belki biraz ufkun açılır da aşağıda ne demek istediğimi belki o zaman daha iyi anlayabilirsin Devletin Risale-i Nur’u basmasına hiçbir engel yok! Devletin Risale-i Nur’u korumasına da hiçbir engel yok! Bunlara Risale-i Nur’un hiçbir varisi ve hiçbir talebesi karşı çıkmıyor, karşı çıkmaz! Bilâkis alkışlar ve duâ eder. Diğer yayın evlerine de basma izni verilecek ise bunca çaba neyin nesi.Zaten o yayın evleri bu işi gayet güzel yapıyorlardı.Şimdi ne oldu da.Ortada da herhangi bir sorun yokken.Tekeline almaya başladı.Risale-i Nur'a hizmet etmek ise herkesin hakkı.Senle din kardeşi olabiliriz,siyaseten asla...

  • Cemal Erdoğan

    23.11.2014 11:42:11

    Bundan sonra her camide Risalei Nur olacak ve okunarak mütalaa edilecek. Her cami aynı zamanda bir medrese i nuriye olacak inşallah. Bunun alt yapısının hazırlanmasında nur talebelerine sorumluluk düşüyor.

  • Hanifi GUR

    23.11.2014 11:37:13

    Yorum yapan arkadaslara bakıyorum hıcbırı yazının tamamını okumamıs, sartlanmıs bir sekilde direk hukumete saldırıyor, ayıptır yazıktır gunahtır, hukumetın icraatlarını destekleyen rısalelerde yuzlerce yazı var. Yazıda diyor ki diyanet aslına uygun basmak kaydıyla diger yayınevlerine de basma izni verebilir diyor. bundan halaa ne cıkarmaya calısyorsunuz, hicbiriniz tarafsız degılsınız kusura bakmayın din kardeşligi böyle olmaz.

  • mustafa yaprak

    23.11.2014 00:52:09

    Adamın biri hocanın birine sormuş:hocam Türkçe ezan okunmasının ne mahsuru var.Hoca:sen namaz kılıyor musun? diye sormuş.adam hayır deyince hoca: o halde bu iş seni ilgilendirmez demiş.Bu adamlar risale okumuyor,risaleye sahiplenmeye kalkıyorlar.Devletin Risale-i Nur’u basmasına hiçbir engel yok! Devletin Risale-i Nur’u korumasına da hiçbir engel yok! Bunlara Risale-i Nur’un hiçbir varisi ve hiçbir talebesi karşı çıkmıyor, karşı çıkmaz! Bilâkis alkışlar ve duâ eder.Bu işte iyi niyet olmadığı aşikar.Basmak istiyorsan bas kardeşim. Başkasının basması,sana neden batıyor.Ben bunları Risale-i Nura havale ediyorum.istismar edenler belâsını bulur!

  • hakan kagan

    22.11.2014 20:41:35

    Allahümme ecirna min fitneti dinde hasssas muhakeme-i noksaniye olmaktan diyorum...Bediüzzaman diyanet neşretsin diyor fakat temellük etsin..gasp etsin demiyor..yazıklar olsun..birde hak birşey yapmış gibi söylüyor..Allaha havale ediyorum...Allah nurcuların içine fitne salan bu şer odaklarının burnunu sürtsün.Amin amin amin..

  • mehmet cebe

    22.11.2014 20:41:10

    Diyanet basim yetkisini dogru kullanip orjinal basmak isteyen herkese eşit ddagitmali.orjinali her isteyen basabilmeli

  • safpani

    22.11.2014 17:06:33

    Cenab-u Hak sonumuzu hayir etsin. Gelinen nokta iyi gozukmuyor. Diyanet simdiye kadar Isaret-ul Icazi dahi basamadi. Diyelim Diyanet Risalelerin basim hakkini A yayinevine verdi, peki diger yayinevleri ne yapacak. Bu dogrudan nur cemaatlerini birbirine dusurme isidir. Oyun buyuk oynaniyor.

  • mehmet ali çiftkaya

    22.11.2014 15:53:35

    be hey arınç.bektaşi gibi lafın tamamını okumadan yorum yapıyorsun. Yalnız devlet bassın tekeline alsın dememiş,devlette bassın demiş.risaleler bütün müslümanların malıdır. Anayasa mahkemesi korkusu ile yeni bir hokus pokus işi.ama hiç merak etmeyin bu mesele sizin ve size alet olanların elinde patlayacak.allah kerimdir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı