"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Risaleleri siyasetinize alet etmeyin

23 Kasım 2014, Pazar 14:17
Hükümetin yangından mal kaçırırcasına çıkardığı bir kararname ile Risale-i Nurların basım hakkını Diyanet’e vermesi siyasî bir manevra olarak değerlendirildi.

AYM KARARINI BEKLEYEMEDİLER

Hükümet, Anayasa Mahkemesi’nin yarın yapacağı toplantıda, “Risale-i Nurları devlet tekeline alan” kanunun yürütmeyi durdurma talebiyle ilgili kararını beklemeden, Risale-i Nurların basım hakkının Diyanet’e verilmesiyle ilgili bir kararnameyi Bakanlar Kurulu’nda imzaya açtı.

ÜSTADIN VASİYETİNİ ÇARPITTI

Hükümet Sözcüsü Arınç’ın Bediüzzaman Hazretlerinin Risalelere Diyanet’in de sahip çıkması ile ilgili beyanlarını çarpıtarak, tekelciliğe dayanak göstermesi, Risale-i Nurları siyasetlerine alet etme gayreti olarak değerlendirildi. Arınç’ın bu açıklamayı parti teşkilâtında yapması da manidar bulundu.

ARINÇ: İLK İMZAYI BEN ATTIM

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Konya’da Kulu Cihanbeyli Yardımlaşma, Kültür ve Çevre Derneği’nin düzenlediği Millî Birlik ve Kardeşlik Buluşmaları Programı’nda konuştu. Arınç, çıkarılan bir kararname ile Risale-i Nur’ların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı, dağıtımı ve okuturulmasının önünün açıldığını belirten Arınç, ‘İlk imzayı ben attım’ dedi. Arınç, Risale-i Nur’ların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu. “Dün bir kararname çıkardık. İlk imzayı ben attım. Dünkü kararnamede Bediüzzaman Said Nursî’nin eserleri tek tek sayıldı. Bu eserlerin basım hakkı Diyanet İşleri Başkanlığına verildi. Kimin isteği? Rahmetli Bediüzzaman Hazretlerinin isteği. ‘Benim kitaplarımı devlet bassın. Benim kitaplarımı devlet basıp okutturmalı.’ Bir vasiyetti. Şimdi, çok şükür Başbakanımız Davutoğlu’na doğrudan bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığı aslına uygun olarak, altını çizerek söylüyorum, kararnamede var, aslına uygun olarak 130 parça o eserlerin tek tek ismi de sayılmak suretiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılması dağıtılması, okunması, okutturulması konusunu yetkili kıldı. Allah’a hamd olsun bu işi başarabildiğimiz için. Belki yıllar sonra Üstad Hazretlerinin o sözünün yerine geldiğini görmek hepimiz için bir mutluluktur.”  Konya / aa

Okunma Sayısı: 2100
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hayati Binler

    24.11.2014 09:24:10

    Nihayetiniz geliyor ki, Risalelerle uğraşmaya başladınız.

  • Ahmet İLHAN

    23.11.2014 09:59:53

    hükümet kemalizm kontrölüne girmemişse Risale-. Nurları tekel altına almaya çalışmaması gerekir. Eğer hala bandrol engelini devam ettirmeyi düşünüyorsa siyaseten Yeni Asya Gazetesi ve okuyucularına korkunç bir düşmanlık içindedir, demektir. Rabbim, ümmetri Muhammedi (sav) kemalist dindarların şerlerinden halas eyle. amin amin amin

  • Garib Doğu

    23.11.2014 09:37:53

    Gerçekler bu kadar çarpıtılır.İnsanlar bu kadar yanıltılır.Galiba bunlar herkesi kör ve sağır zannediyorlar.Risale-i Nur'un ruhuna aykırı,olan bir şeyi, milletin,özellikle Nur Talebelerinin gözü önünde iyi bir şeymiş,doğru bir şeymiş gibi lanse etmek insan akliyle dalga geçmektir.Anlaşılan bunların basireti bağlanmış veya güç zehirlenmesine maruz kalmışlar.Er veya geç bu iş Risalelerin ruhuna uygun olarak mutlaka çözülecek ama, tarihin vicdanı,Risaleler üzerinde oynanan bu kirli oyunu asla unutmayacaktır.Yapanlar da yine tarihin vicdanında mahküm olacaklardır.Ayrıca Allaha çok çetin bir hesap vereceklerdir,bu böyle biline...

  • HÜSEYİN İLHAN

    23.11.2014 08:45:30

    Yarın bunlar YANLIŞ yaptık der amma bunlara malzeme verenleri merak ediyorum ne diyecekler ve bilhassa üztada nasıl bakacaklar.

  • özdemiroğlu

    23.11.2014 06:57:26

    (2) R. Nur ,yayınlandığından bu tarafa hiç bir zaman böyle bir basım konusunda muameleye maruz kalmamıştır.Siyasal islam'ın din ve siyaset arasındaki ilişkiyi açıklayan bir prototip ile karşı karşıyayız. Diyanet basacak ise bassın.Devlet bu eserlerin kimin bastığına ne karışır? Sn. Arınç , biraz inandırıcı olun,mızrak çuvala sığmıyor! Tabii ki sözüm sadece size değil, size toz kondurmayan aziz safdil kardaşlarımada dır da !

  • özdemiroğlu

    23.11.2014 06:51:34

    Üstadın Risale-i Nur'a medreselerin malı niyetiyle Diyanet'in sahip çıkmasını istemesi,Diyanet dışında basımının yasaklanması manasında değildir.Diyanet R.Nur'ları yine bassın,ancak Nur Talebelerinin basmasına engel olmasın. İsteyen Diyanet'in basımını alsın,ister diğer yayın evlerinin bastığı Nur'ları alsın. Sn. Arınç; hatları biribirine karıştırmayalım.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı