"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rize'de skandal: Vatandaş isyan etti!

01 Nisan 2016, Cuma 15:00
Rize'de yaklaşık 300 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Andon İçme Suyu Tesisleri'nin su kaynağı olan Küçükçayır Köyü’ndeki Taşlıdere Deresi'ne, malzeme alımı için izin verilen şirketin iş makineleri ve kamyonları girdi.

Daha önce ahırındaki ineğini satarak bilirkişi ücretini ödediği davayı kazanan ve aynı bölgedeki HES yapımını durduran 71 yaşındaki Kazım Delal, içme suyu kaynağının kirletildiği gerekçesiyle Rize Valiliği ve Belediye Başkanlığı'na şikayette bulundu.

Küçükçayır Köyü’nde, il merkezi ile 9 ilçe, 5 belde ve 25 köyde yaşayan yaklaşık 300 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Rize Belediyesi’ne ait Andon İçme Suyu Tesisleri'nin su ihtiyacını karşılayan Taşlıdere deresinden taş-çakıl alımı için valilik bir şirkete izin verdi. Yerleşim yeri bulunmayan bölgeye önceki gün iş makineleri ve kamyonlarla gelen şirket, İçme Suyu Tesislerinin 1.5 kilometre uzağında çalışma başlattı. Taşlıdere deresi yatağına giren kepçeler yardımıyla kamyonlara yüklenen malzeme mıcır eleme tesisine taşınmaya başlandı. Dere içerisinde iş makinelerinin çalışması nedeniyle İçme Suyu Tesislerine giden su da bulanıklaştı. 

"DEREYE GİRMEK YASAKTIR" TABELASI VAR

Rize Belediyesi’ne bağlı, kısa adı 'RİZE SUYAP-İŞ' olan Andon İçme Suyu Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği, tesise su sağlayan Taşlıdere deresinin yer aldığı bölgeyi içme suyu havzası ilan ederek koruma altına almıştı. Dere boyunca ‘Su alma havzasıdır. Dereye girmek ve çöp atmak yasaktır. Uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır” yazılı uyarı tabelaları yer alıyor.

“BU NE YIKIMDIR?”

Daha önce ahırındaki ineğini satarak bilirkişi ücretini ödediği davayı kazanan ve aynı bölgedeki HES yapımını durduran 71 yaşındaki Kazım Delal, dereden malzeme alımı ile içme suyu kaynağının kirletildiğini belirterek, “Derenin suyunu kirletiyorlar. Onlarca iş makinesi ve kamyonun su kaynağının içinde ne işi var? Temiz su içecek olan millete kirli su mu içirecekler? Vali ve belediye başkanının bu durumdan haberi olmadığını düşünüyorum. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bunu görmüyor mu? Bu müdürlük ne iş yapıyor? Bu ne yıkımdır? Çekin elinizi yakamızdan. Milletin içtiği su bırakın temiz kalsın. Bu izinleri kim verdiyse haklarında suç duyurusunda bulunacağım” dedi. Kazım Delal, Rize Valiliği ve Rize Belediye Başkanlığı’na başvurarak şikayetçi oldu.

DHA

Etiketler: rize, içme suyu
Okunma Sayısı: 2048
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    1.4.2016 17:25:50

    Paralelci sende! Hıh! Bulanık su için n'olcak ki! Paralelcisiniz oolum siz!.. Değilseniz de, yakında olursunuz zaten! Bekle, gör!..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı