"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rızık semadadır

25 Nisan 2016, Pazartesi
Süleymaniye Yeni Asya Vakfı’nda konuşan Dr. Bahri Tayran Dayıoğlu, Allah’ın kullarına sunduğu nimetleri anlattı ve “rızık semadadır” dedi.

Mikro ve Moleküler Biyoloji Uzmanı Dr. Bahri Tayran Dayıoğlu, Süleymaniye Yeni Asya Vakfı Konferans Salonunda Demokrat Eğitimciler Derneği’nin (DED) düzenlediği “Rızkın Semadan Gelmesi” başlıklı seminerde konuştu. Yoğun katılımla gerçekleşen seminerde Dayıoğlu, Zariyat Sûresi’nin 22. âyetini konu edinerek rızık konusunda Allah’ın kuluna tattırdığı nimetlerden bahsetti. Dayıoğlu, “İnsanlık olarak yüce Allah’ın bize ihsan ve ikram ettiği 138 çeşit meyve cinsi ve 200 nevi hububat olmak üzere 338 nevi gıda ile beslenmekteyiz. Bunlardan meselâ elmanın 500 çeşidi, eriğin 200 çeşidi, şeftalinin 100 farklı şekli ve üzümün ise 1200’den fazla çeşidini ve farklı tadını da yüce Allah bizlere tattırmaktadır. Ayrıca et ve süt ürünlerini de gıda olarak bize vermektedir. Bunların ara ürünlerini saydığımız zaman binlerce çeşit yiyecek ve lezzet türü ortaya çıkmaktadır” dedi.  

Rezzâk ve Zü’l-Kuvvetü’l-Metîn

Dinleyicilere Allah’ın güç ve kudretini anlatan Dayıoğlu, “Yüce Allah bize kendisini Rezzâk ve Zü’l-Kuvvetü’l-Metîn (Zariyat Sûresi, 51:58.) olarak tanıttırır. Rezzâk; rızıkları yaratan ve veren anlamındadır. “Kuvvet” ise güç yetirmek demektir ve kudretten farklıdır. Zira kuvvet bir şeyi yapabilme gücüdür; kudret ise bu gücün en kısa zamanda yaptığı işi ve ortaya koyduğu verimi ifade etmektedir” diye konuştu. 

Allah Hakîmdir

Rızkın semadan gelmesi meselesini de dinleyicilere açıklayan Dayıoğlu, “Yüce Allah Hakîmdir. Hikmet sahibidir. Hikmet ise Bediüzzaman’ın ifadesi ile ‘Yaratılışta en kısa yolu, en faydalı ciheti ve en güzel tarzı intihab etmiştir’ işte hikmet budur.” ifadelerini kullandı.

İstanbul – Yeni Asya 

Yaratmanın anahtarı: ‘Ol der oluverir’ emridir

http://www.yeniasya.com.tr/egitim/yaratmanin-anahtari-ol-der-oluverir-emridir_321361

Okunma Sayısı: 3024
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı