"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Roni Margulies: Türkiye'deki ırkçılığın nedeni Kemalist düşünce

30 Mart 2015, Pazartesi 11:09
Gazeteci yazar Roni Margulies, İsrail'in kuruluşundan bu yana ABD tarafından desteklendiğini belirterek, "İsrail ABD'ye mahkum, son tahlilde ABD’nin dediğini yapmak zorunda. ABD'nin askeri ve ekonomik yardımı olmadan varlığını sürdüremez" dedi.

Almanya'nın Köln kentinde "Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Haftaları" kapsamında Perspektif dergisi tarafından seminerler düzenlendi. Üç gün süren seminerin son gününde İsrail'e yönelik eleştirileriyle bilinen Yazar Margulies, "Antisemitizmi Meşrulaştırmak İçin Kullanılan Argümanlar" konulu bir konuşma yaptı. 

Irkçılığın her türüne karşı olduğunu dile getiren Margulies, insanların ten rengi veya milliyeti nedeniyle belli bir karakter özelliğiyle sınıflandırılmaması gerektiğini ifade etti. 

Türkiye'de insanların Ermeniler, Rumlar ve Yahudiler hakkında ön yargılara sahip olduğunu anlatan Margulies, bunun "Kemalist" düşünceden kaynaklandığına dikkati çekti. 

Margulies, İsrail'in politikalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. İsrail devletinin Batılı ülkelerin amaçları doğrultusunda hareket ettiğini öne süren Margulies, şöyle devam etti:

"İsrail devleti, Batı emperyalizminin bir uç karakolu, jandarma karakolu olarak Ortadoğu gibi kritik ve istikrarsız bir bölgede kurulmuştur. Üstelik yerel halkı tümüyle hukuk, ahlak ve etik dışı şekilde dışlayarak kurulmuştur. Bölgede bir jandarmaya ihtiyacı olan dönemin büyük güçleri, önce İngiliz İmparatorluğu sonra ABD, bunu destekledi."

İsrail'in kuruluşundan bu yana ABD tarafından desteklendiğini ifade eden Margulies, "İsrail ABD'ye mahkum, son tahlilde ABD’nin dediğini yapmak zorunda. ABD'nin askeri ve ekonomik yardımı olmadan varlığını sürdüremez" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Okunma Sayısı: 2604
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı